Trabzon’da yarın okullar tatil mi? 17 Ocak Pazartesi Trabzon’da okullarda ders işlenmeyecek mi? Trabzon Valiliği açıklaması…

Trabzon’da yarın okullar tatil mi? Türkiye’de kar yağışının devam ettiği ve yoğun olarak görüldüğü şehirlerde günlük hayat olumsuz etkileniyor. Valiliklerden açıklamalar geliyor ve okullarda ders işlenmeyeceği duyuruluyor, peki bu şehirler arasında Trabzon da yer alıyor mu? İlde yaşayan öğrenciler ve öğretmenler yarın okula gidip gitmeyeceklerini merak ediyor. Peki 17 Ocak Pazartesi Trabzon’da okullarda ders işlenmeyecek mi? Trabzon Valiliği açıklaması geldi mi? İşte cevabı…

Giriş Tarihi 16 Ocak 2022, 18:39 Güncelleme 16 Ocak 2022, 22:21
Trabzon’da yarın okullar tatil mi? 17 Ocak Pazartesi Trabzon’da okullarda ders işlenmeyecek mi? Trabzon Valiliği açıklaması…

İÇİNDEKİLER

Trabzon'da yarın okullar tatil mi? 17 Ocak Pazartesi Trabzon'da okullarda ders işlenmeyecek mi? Trabzon Valiliği açıklaması geldi mi? sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. Trabzon'da yaşayan öğretmenler, öğrenciler ve veliler haftanın ilk gününde okullarda ders olup olmadığını merak ediyor ve akşam saatlerinde araştırmalarını hızlandırdı. İşte valilik açıklaması...

17 OCAK PAZARTESİ TRABZON'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzon'da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın eğitime ara verildi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde kar yağışının devam ettiğini belirtti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 17 Ocak Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğime bir gün süreyle ara verildiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çankırı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE ZİRAİ DON UYARISI GELDİ!

Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın; Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.