Karabük ve Giresun’da okullar tatil mi? 17 Ocak Pazartesi Karabük ve Giresun’da okullarda ders olacak mı? Valilik açıklaması…

Karabük ve Giresun’da okullar tatil mi? Ülkemizde kar yağışı yoğunluğunu sürdürürken bazı şehirlerde bu durum ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Yeni haftanın ilk gününde hangi ilde okulların kar tatili yapacağı akşam saatlerinde öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki Karabük ve Giresun valiliklerinden kar tatili açıklaması geldi mi? 17 Ocak Pazartesi Karabük ve Giresun’da okullarda ders işlenmeyecek mi?

Giriş Tarihi 16 Ocak 2022, 20:41 Güncelleme 16 Ocak 2022, 22:19
Karabük ve Giresun’da okullar tatil mi? 17 Ocak Pazartesi Karabük ve Giresun’da okullarda ders olacak mı? Valilik açıklaması…

İÇİNDEKİLER

Karabük ve Giresun'da okullar tatil mi? 17 Ocak Pazartesi Karabük ve Giresun'da okullarda ders olacak mı? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Yoğun kar yağışının görüldüğü il valiliklerinin açıklamaları yakından takip ediliyor ve okullarda kar tatilinin olup olmayacağı merak konusu. Karabük ve Giresun valiliklerinden açıklama geldi mi? İşte öğrenci, öğretmen ve velilerin merak ettiği tüm bilgiler...

17 OCAK PAZARTESİ KARABÜK'TE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Karabük Valiliği'nden konuya dair açıklama geldi;

Karabük'te kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime yarın ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde eğitim öğretime 17 Ocak Pazartesi günü ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

17 OCAK PAZARTESİ GİRESUN'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede tüm, 7 ilçede de köy okullarında yarın eğitim öğretime ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, Çanakçı, Dereli, Güce ve Yağlıdere ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretime 17 Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Doğankent, Espiye, Görele, Eynesil, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde ise köy okullarında yarın eğitim öğretime ara verileceği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çankırı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE ZİRAİ DON UYARISI GELDİ!

Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın; Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.