Açık Öğretim Lisesi AÖL sınavları ne zaman? AÖL giriş nasıl yapılır? Online mı yoksa yüzyüze mi olacak? 2022 MEB takvimi…

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL sınavlarına dair merak edilen tarih bilgisini açıklayınca detayları öğrenmek isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Bu anlamda AÖL giriş nasıl yapılır? Açık Öğretim Lisesi AÖL sınavları ne zaman? Online mı yoksa yüz yüze mi olacak? 2022 MEB takvimi belli oldu mu? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. İşte tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 12 Ocak 2022, 09:21 Güncelleme 12 Ocak 2022, 09:21
Açık Öğretim Lisesi AÖL sınavları ne zaman? AÖL giriş nasıl yapılır? Online mı yoksa yüzyüze mi olacak? 2022 MEB takvimi…

İÇİNDEKİLER

AÖL giriş nasıl yapılır? Lise eğitimini açık öğretim olarak okuyan binlerce kişi 2022 yılının başlamasıyla birlikte sınavların hangi tarihte düzenleneceğini merak etmeye başladı. Başarılı notlar alarak okulundan mezun olmak isteyenler ders çalışmayı sürdürürken AÖL sınav giriş ekranını da araştırır oldu. Peki Açık Öğretim Lisesi AÖL sınavları ne zaman? Online mı yoksa yüzyüze mi gerçekleşecek? 2022 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimi açıklandı mı? İşte AÖL sınavına dair tüm bilgiler…

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

2021 MEB sınav uygulamaları takvimine göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi II. Dönem Sınavı Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek. Ancak sınavın tarihi ile ilgili güncel bir duyuru yayınlanmadı.

ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ DÜZENLENECEK?

Açık Öğretim Lisesi'nin 2021-2022 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınavı; Sınav Uygulama Takvimi'ne göre e-Sınav olarak yapılacaktır.

Buna göre e-Sınava katılacak öğrencilerimiz Bakanlığımızca belirlenecek binaların e-Sınav salonlarında, bilgisayar ortamında, gözetmen öğretmenler ve kamera gözetiminde oturumlar halinde sınavlara katılacaklardır.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlarda kaç soru sorulacağına ve ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgilendirme yapmadı. Bakanlık tarafından sınav öncesi uygulama kılavuzu öğrenciler için paylaşılacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet alabilmek için düzenlenen merkezi sınavların yerine e-Sınavlara geçiş yaparken soru sayısında bir değişiklik yapmamıştı. Bu bilgi dikkate alınarak Açık Öğretim Lisesi sınavlarında, sorumlu olunan her ders için 20 soru sorulması ön görülürken, sınav süresinin 30 dakika olması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.
Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.
Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.
Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.
Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.