Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Terör örgütü PKK'dan hain tuzak: 3 askerimiz şehit oldu

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanlığı 3 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, P.Tğm. Murat ALYAKUT, P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR ve P.Onb. Enes KOÇ şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan daha sonra yapılan açıklamada, 3 askerimizin şehit düştüğü bölgede 12 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Giriş Tarihi 08 Ocak 2022, 16:13 Güncelleme 09 Ocak 2022, 00:52
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Terör örgütü PKK’dan hain tuzak: 3 askerimiz şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK, Kahraman Mehmetçik karşısında bozguna uğrarken hain tuzaklarına devam ediyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nnin Tel Abyad kentinde, Türkiye sınırına yakın bir noktada askeri aracın geçişi sırasında menfezde patlama meydana geldi.

Saldırıda şehit olan Teğmen Murat Alyakut, ile piyade erler Enes Koç ve Ertuğrul Ulupınar'ın cenazeleri alınarak Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Saldırıda yaralanan bir askerimiz de ilk müdahale sonrası Şanlıurfa'da tedavi altına alındı.

TERÖR MEVZİLERİ TOPÇU ATIŞIYLA VURULDU
Saldırının ardından güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Tel Abyad'ın batısında tespit edilen terör örgütü PKK/YPG mevzileri, sınır hattı ve Suriye'de konuşlu TSK birlikleri tarafından topçu atışlarıyla vuruldu.

MSB'DEN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi hudut hattında teröristerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu, 3 askerin şehit olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:



"Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Akçakale hudut hattında 3 kahraman silah arkadaşımızın şehit düştüğü EYP saldırısı sonrası ateş destek vasıtalarımızla PKK/YPG hedefleri güçlü şekilde vurulmuş ve ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hâle getirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

PİYADE TEĞMEN MURAT ALYAKUT
Şehit Teğmen Murat Alyakut'un eşi Gülsüm Alyakut Akçakale'de öğretmen olduğu öğrenildi.


Eşinin Şahadet haberini Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Hasan Bilici Şanlıurfa Şehit ve Gaziler Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve askeri yetkililer verdi. Şehitlerin Pazar günü 09.00'de GAP Havaalanı'nda düzenlenecek tören sonrasında memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI ENES KOÇ
Şehit olan Piyade Onbaşı Enes Koç'un İstanbul Bahçelievler'deki ailesine acı haberi verildi. Haberi alan şehit yakınları, ailenin evlerine geldi. Hüznün hakim olduğu evin önüne Bahçelievler Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin baba ocağında Kur'an-ı Kerim okundu. Şehit Koç'un cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

ER ERTUĞRUL ULUPINAR
Patlamada şehit olan Er Ertuğrul Ulupınar'ın acı haberi Mersin'deki ailesine ulaştı.

Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.

PEŞ PEŞE BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Şehitlerimizin için siyasilerden peş peşe başsağlığı mesajları geldi

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP
TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Barış Pınarı Harekât Bölgesi, Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracımızın geçişi sırasında yaşanan patlamada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ
Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ile Suriye'nin Tel Abyad şehri sınırındaki Gültepe Hudut Karakolu mıntıkasında, terör örgütü PKK/YPG tarafından daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının, bir askeri aracın geçişi esnasında infilak etmesiyle yüreklere ateş düştüğünü bildirdi.

Bu hunhar ve hain saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, bir askerin de yaralandığını belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Vatan nöbetinde şehit olan aziz millet evlatları ve kahramanlık numunesi kardeşlerim Teğmen Murat Alyakut'a, Piyade Onbaşı Enes Koç ile Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar'a Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Dökülen kanlarının yerde bırakılmayacağına can-ı gönülden inanıyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine, cesaret timsali silah arkadaşlarına ve milletimize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar haklı ve kutlu mücadelemiz durmayacak, bölücülük ve terör musibetinin kökü mutlak surette kazınacaktır."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Suriye sınırı Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kahraman askerlerimiz Teğmen Murat Alyurt, Er Ertuğrul Ulupınar ve Er Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Acımız büyük. Hepimizin başı sağ olsun."

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şanlıurfa Akçakale'de kahraman askerlerimizin hain bir saldırıda şehit olduğunu üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Şanlıurfa/Akçakale hudut hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Kanları yerde kalmayacak" dedi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın başsağlığı mesajı şöyle:

"Şanlıurfa Akçakale hudut hattında hain teröristlerin döşediği EYP'nin patlaması sonucunda şehit olan üç kahraman mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz; Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati paylaşımında, "Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kahramanlarımız Teğmen Murat Alyurt, Er Ertuğrul Ulupınar ve Er Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK
Ak Partisi Sözcüsü Ömer Çelik yayımladığı başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kahramanlarımız Teğmen Murat Alyurt, Er Ertuğrul Ulupınar ve Er Enes Koç'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu saldırıları yapanlar bedelini ödeyecek. Milletimizin başı sağ olsun."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN