Turgut Toplusoy eşi kim, kaç çocuğu var? Turgut Toplusoy kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turgut Toplusoy'un serveti...

Ünlü bir giyim markasının sahibi Turgut Toplusoy, eskiden beri arkadaşı olan Sanat galerisi sahibi Habip A.'yı hırsızlıkla suçladı ve şikayetçi oldu. Çekmeköy'de ikamet eden Toplusoy Bodrum'da olduğu sırada iddiaya göre arkadaşı Habip A. tarafından soyuldu. Turgut Toplusoy'un evine izinsiz giren Habip A. milyonluk iki tabloyu çaldı. İş camiasında büyük ses getiren olayın ardından Turgut Toplusoy kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turgut Toplusoy'un serveti ne kadar? Turgut Toplusoy eşi kim, kaç çocuğu var? soruları gündeme geldi.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2021, 09:36 Güncelleme 29 Aralık 2021, 09:36
Turgut Toplusoy eşi kim, kaç çocuğu var? Turgut Toplusoy kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turgut Toplusoy’un serveti...

İÇİNDEKİLER

İş insanı Turgut Toplusoy dost kazığı yedi. Habip A. Toplusoy şehir dışındayken zorla evine girerek 6.5 milyon lira değerindeki tarihi eser tablolarını çalıp kayıplara karıştı. Olayın büyümesi üzerine ise sahte tablolar getirerek arkadaşını kandırmaya çalıştı. Durumu fark eden Turgut Toplusoy hemen polise haber verdi. Eski arkadaş olan ikili mahkemelik oldu. Peki Turgut Toplusoy kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turgut Toplusoy eşi kim, kaç çocuğu var? Turgut Toplusoy'un serveti ne kadar? İşte yanıtları...

Olay Turgut Toplusoy'un Bodrum'da, eşinin ise yurtdışında olduğu sırada yaşandı. Toplusoy evinde bulunan iki adet tarihi eser değerinde (Vecihi Bereketlioğlu ve Hikmet Onat imzalı) tabloları sigortalatıp kasım ayında Bodrum'a tatil gitti. Ne olduysa o sırada oldu.

İddiaya göre Habip A., evde sadece çocukların ve bakıcının olduğu bir gün Toplusoy'u arayıp, tabloları birine göstermek için almak istediğini söyledi. Toplusoy 'hayır' dedi ancak Habip A., yinede eve gidip ''Turgut Bey'in haberi var'' diyerek tabloları aldı.

Olayın ardından, çalışanların kendisine haber vermesiyle telefona sarılan Toplusoy, Habip A.'dan eserleri geri getirmesini istedi. Aradan bir süre geçtikten sonra, Habip A.'nın iş ortağına ulaşan Toplusoy, tabloların başka birine satıldığını öğrendi.

TABLOLARI SAHTESİYLE DEĞİŞTİRDİ

Olayın büyümesinden korkan Habip A., eserlerin sahtesini yaptırarak iş insanına verdi. Tabloların orijinal olmadığını fark eden iş insanı, polisten yardım istedi. Yapılan aramada orijinal eserler ele geçirildi. Habip A. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İddiaya göre Habip A., iş insanının evindeki tabloları öğrendikten sonra böyle bir plan yapmıştı.

TURGUT TOPLUSOY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

1950 yılında İstanbul'da doğdu. İş hayatına 1973'te inşaat ve gayrimenkul alım satımıyla başladı. 1980'de Nişantaşı'nda açtığı ilk Roman mağazasıyla tekstil sektörüne adım attı. 1983 yılında şirketleşen Roman özellikle 90'lı yıllarda hızlı bir yükseliş yakalayarak Türkiye'nin önemli hazır giyim markalarından biri oldu.

ÜNLÜ OYUNCU CEYDA ATEŞ İLE AKRABALAR!

Turgut Toplusoy oyuncu Ceyda Ateş'in de kayınpederidir. Ateş Turgut Toplusoy'un oğlu Buğra Toplusoy ile 2018 yılında dünyaevine girdi. Çiftin bir kız çocukları bulunuyor.