Haşemalı kız kardeşleri "yasak" diye havuzdan çıkaran kadın site yöneticisine hapis cezası

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 9 ve 13 yaşındaki 2 kız kardeşi haşama ile girdikleri oturdukları sitenin havuzdan, "Yasak" olduğu gerekçesiyle çıkaran 28 Şubat zihniyeti artığı kadın site yöneticisinin cezası belli oldu. Davayı sonuçlandıran mahkeme, site yöneticileri Ceyhun Çelebi, Hüseyin Sakar ve Tayfun Sökmen'in olayda herhangi bir kasıtlarının olmadığını belirterek beraatlarına, Belgüzar Özmutlu'yu ise "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı daha sonra 10 aya indiren mahkeme, ardından hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına ve sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2021, 09:40 Güncelleme 27 Aralık 2021, 09:47
Haşemalı kız kardeşleri yasak diye havuzdan çıkaran kadın site yöneticisine hapis cezası

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan Hülya B. 2 yıl önce kızları Berra B. (13) ve Azra B.'yi (9), oturdukları sitenin ortak havuzuna gönderdi. İki kardeş neşe içinde yüzüp eğlenirken, iddiaya göre sitenin yönetim kurulu başkanı Belgüzar Özmutlu, kızları "Haşamalı" oldukları için, "Yasak" diyerek havuzdan çıkardı.



Bunun üzerine anne Hülya B., avukatı Yusuf Türe aracılığıyla Özmutlu ile site yöneticileri Ceyhun Çelebi, Hüseyin Sakar ve Tayfur Sökmen'den şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı da 4 şüpheli hakkında "Nefret ve ayrımcılık" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Erdemli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında mütalaa veren duruşma savcısı, sanıkların her ne kadar "Nefret ve ayrımcılık" suçlarından cezalandırılmaları istense de, gerçekleşen suçun, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarını kapsadığını belirterek sadece sanık Belgüzar Özmutlu'nun 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırmasını talep etti. Suçlamayı kabul etmeyen Özmutlu ise sitenin yönetim kurulunun açık havuza haşama ile girmeyi yasakladığını ve alınan kararı onu anne Hülya B.'ye bildirdiğini öne sürdü.

10 AY HAPİS CEZASI ALDI
Davayı sonuçlandıran mahkeme, site yöneticileri Ceyhun Çelebi, Hüseyin Sakar ve Tayfun Sökmen'in olayda herhangi bir kasıtlarının olmadığını belirterek beraatlarına, Belgüzar Özmutlu'yu ise "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Sabah'ın haberine göre bu cezayı daha sonra 10 aya indiren mahkeme, ardından hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına ve sanığın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına hükmetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN