Hatay'daki Ortadoks Hristiyanlardan Noel ayini: İsa Mesih'in doğumu bütün dünyaya kutlu olsun

Hatay'da Noel dolayısıyla Antakya Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Ayini kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. Ayinde Hristiyan vatandaşlar mum yakarak dünya barışı için dua ettiler. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 24 Aralık 2021, 23:48 Güncelleme 24 Aralık 2021, 23:49
Hatay’daki Ortadoks Hristiyanlardan Noel ayini: İsa Mesih’in doğumu bütün dünyaya kutlu olsun

İÇİNDEKİLER

Ayın sonrası Noel pastası kesildi. Noel Pastasını Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ve rahip Dimitri Doğum çocuklarla birlikte kesti.

Noel pastasının kesilmesinin ardından kilisenin bahçesi patlatılan havai fişeklerle aydınlandı.

HZ İSA'NIN DOĞUM GÜNÜ OLARAK KABUL EDİYORLAR

Hz.İsa'nın doğduğu tarih olarak kabul edilen günü Havai Fişekler patlatarak büyük bir coşku ile kutlayan Hıristiyan vatandaşlar yeni yıla girmenin mutluluğunu da yaşadılar.

Tören sonrası gazetelere açıklama yapan Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Noel Bayramı'nın tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek, "Yaklaşan 2022 yılında özellikle bu vebadan, hastalıktan kurtulmak için Allah'a bütün yakarışlarımızı sunuyoruz. Şunu söyleyebiliriz. Noel demek aslıda sevgi demek, barış demek, yeni yeni heyecanlar demek. İsa Mesih'in doğumu bütün dünyaya kutlu olsun. Tekrar herkese iyi yıllar diliyorum." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN