HAVA DURUMU | Meteorolojiden İstanbul için kar yağışı uyarısı! Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de mevsimin ilk kar yağışı başladı

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'un Silivri ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde akşam başlayan kar Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı, Demirköy ilçesindeki Mahya tepeyi ve Kofçaz ilçesini beyaza bürüdü. Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yüksek kesimlere mevsimin ilk kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hava durumuyla ilgili son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul'da bugün sağanak yağış beklenirken kar yağışı için tarih verildi. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte İstanbul kar yağışı tarihi.

Giriş Tarihi 16 Aralık 2021, 07:17 Güncelleme 16 Aralık 2021, 12:40
HAVA DURUMU | Meteorolojiden İstanbul için kar yağışı uyarısı! Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de mevsimin ilk kar yağışı başladı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası İstanbul'da gece yarısı başlayan kar yağışı bugün Çatalca'yı beyaza bürüdü.




Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı Çatalca'nın yüksek kesimleri ve ormanlık alanlarda etkili oldu. Yollar kar küreme araçlarıyla açıldı.




Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yüksek kesimlere mevsimin ilk kar yağışı sabah saatlerinde başladı.


Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'a soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapılmıştı. Yapılan uyarıların ardından dün akşam saatlerinde Silivri'nin bazı köylerinden kar İstanbul'a giriş yapmıştı.

Günün ilk ışıklarında havanın da iyice soğumasıyla Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde yola çıkan bazı vatandaşlar ise Beylikdüzü son durak metrobüs üst geçidinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren bölgede kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde görülüyor.



Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde akşam başlayan kar Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı, Demirköy ilçesindeki Mahya tepeyi ve Kofçaz ilçesini beyaza bürüdü.


Hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü kentte, trafikte aksamaların yaşanmaması için Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri denetimlerde bulunuyor.



EDİRNE VE TEKİRDAĞ
Hava sıcaklığının 4 derece ölçüldüğü Edirne'de de sınıra yakın köylerde kar yağışı ara ara etkili oluyor. Kentin kuzey bölgesindeki yerleşimlerde yağmur zaman zaman kara dönüşüyor. Bu nedenle henüz yere düşen kar tutmasa da hava sıcaklığının azalacağı sabaha karşı kar yağışın daha etkili olması bekleniyor.


Tekirdağ'da da soğuk hava hakim. Hava sıcaklığının 3 derece olduğu kentte yüksek kesimlere ara ara kar düşüyor.
Tekirdağ'da sabaha karşı karla karışık yağmur bekleniyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI
Ankara'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ankara'da sabaha karşı başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla karla karşılaşan vatandaşlar iş yerine giderken ve çocuklarını okullara götürürken zor anlar yaşadı.

Mamak ilçesinin yüksek kesimleri, gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Bazı vatandaşlar karın keyfini çıkarırken, hazırlıksız yakalanan araç sürücüler trafikte aksamalara neden oldu.

Akyurt ilçesinde de kar sürücülerin trafikte zor anlar yaşamasına yol açtı.

Ankara'nın ana arterlerinde karla mücadele için önlemler alınırken belediye ekiplerinin kar yağışının etkili olduğu ilçelerde temizlik çalışmaları sürüyor.



BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Güney Ege kıyıları ile Kars ve Ardahan çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR
İç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Adana çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?
MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 6°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI
Meteoroloji orta ve uzun vadeli hava durumu raporunda kar yağışı uyarısında bulundu. Yeni hafta rapora göre, birçok ilde kar ve sağanak yağışı meydana gelecek. Rapora göre hava sıcaklıkları giderek düşecek ve yurdun iç kesimlerinde kar yağışı etkili olacak. Raporda, İstanbul'da beklenen kar yağışının tarihi de belli oldu.

20 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Cumartesi günü kıyı kesimler dışında tüm yurtta kar yağışı beklenirken, 20 Aralık pazartesi günü İstanbul'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.



İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 3°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

İZMİR °C, 12°C
Çok bulutlu

MANİSA °C, 10°C
Çok bulutlu

MUĞLA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Adana çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 16°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

HATAY °C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA °C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 4°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ÇANKIRI °C, 5°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KONYA °C, 4°C
Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

AMASYA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ÇORUM °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

SAMSUN °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

ERZURUM °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı

KARS °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN