ASELSAN'dan 'BAE'ye satılacak' iddialarına yalanlama: Hiçbir gerçeklik payı yok

Son dakika haberleri... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan seslendirdiği "ASELSAN BAE'ye satılacak" iddiası yalan çıktı. CHP yandaşı medyanın da köpürttüğü yalana ilişkin ASELSAN'dan açıklama geldi. Açıklamada iddiaların hiçbir gerçeklik payı olmadığı bildirilirken"Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır." ifadesine yer verildi.

Giriş Tarihi 07 Aralık 2021, 23:26 Güncelleme 08 Aralık 2021, 01:52
ASELSAN’dan ’BAE’ye satılacak’ iddialarına yalanlama: Hiçbir gerçeklik payı yok

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Tank Palet Fabrikası Katarlılara satıldı' iddiasının defalarca yalanlanmasına rağmen yeni bir yalanı diline doladı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ASELSAN BAE'YE SATILACAK' İDDİASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensi El Nahyan üzerinden Başkan Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu, "Buradan Erdoğan'a ve BAE veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN'ına, ROKETSAN'ına ASELSAN'ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm" iddiasında bulundu.

Bugün de CHP'ye yakın bazı haber sitelerinde Bloomberg'e dayandırılarak verilen haberlerde, "Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin, pazartesi günü Ankara'da ASELSAN dahil olmak üzere Türk savunma sanayi şirketleriyle görüşmeler yaptığı belirtildi." iddiaları yer aldı.

CHP VE İYİ PARTİLİ İSİMLER DE YALANI KÖRÜKLEDİ
Kılıçdaroğlu'nun ASELSAN yalanını CHP'li ve İYİ Partili isimler de körükledi.

CHP'li Engin Özkoç, Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Aytun Çıray Twitter üzerinden paylaşım yaparak algı operasyona girişti.

ASELSAN YALANLADI
ASELSAN, bazı basın yayın organlarında, "şirketin yurt dışı yatırımcılara satılacağı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, ASELSAN ile ilgili kaynağı belli olmayan iddiaların dile getirildiği belirtildi.

"HİÇBİR GERÇEKLİK PAYI YOKTUR"
Vatandaşların bağışlarıyla kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu şirketin yurt dışı yatırımcılara satılacağı iddialarının hiçbir gerçeklik payı taşımadığı kaydedilen açıklamada, "Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır." ifadesine yer verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN