KYK burs sonuçları hangi tarihte belli olacak? GSB 2021-2022 KYK burs ve kredi sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı?

Son günlerin en çok araştırılan soruları arasında KYK burs sonuçları hangi tarihte belli olacak? Yer alıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerine karşılıksız ödenen KYK burs başvuruları 10 Kasım’da tamamlandı ve üzerinden uzun zaman geçince başvuran öğrenciler meraklas sonuç araştırmalarına başladı ve şanslı olup olamadıklarını öğrenmek istiyor. Peki kimler bu imkandan yararlanabilir kimler yararlanamaz? KYK burs miktarı ne kadar? GSB 2021-2022 KYK burs ve kredi sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı?

Giriş Tarihi 02 Aralık 2021, 08:58 Güncelleme 02 Aralık 2021, 08:58
KYK burs sonuçları hangi tarihte belli olacak? GSB 2021-2022 KYK burs ve kredi sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı?

İÇİNDEKİLER

KYK burs sonuçları hangi tarihte belli olacak? GSB 2021-2022 KYK burs ve kredi sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı? Araştırmaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu.Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan açıklama gelmiş ve başvuruların 10 Kasım'a kadar uzatıldığı duyurulmuştu. Şimdi ise sonuçlar için heyecan dolu geri sayım başladı ve yapılacak açıklamalar yakından takip ediliyor. Peki KYK burs başvurularının sonuçları ne zaman öğrenilebilecek?

KYK BURS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE BELLİ OLACAK?

KYK burs ve kredi başvurularının 5-8 Kasım tarihleri arasında alınacağı açıklanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Gençlerimizin taleplerini duyduk. GSB burs ve öğrenim kredisi başvurularını 10 Kasım Çarşamba saat 23:59 uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sonuçlarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 2021 KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih şimdilik belli değil.

KYK BURS BAŞVURULARI HAKKINDA

KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bütün öğrencilerin e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURS BAŞVURUSUNDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

2021 KYK BURS MİKTARI NE KADAR?

2021 yılı KYK burs ve kredi ücretleri şöyle:
KYK Lisans burs ve kredi ücreti: 650 TL,
KYK Yüksek lisans burs ve kredi ücreti: 1300 TL,

KYK doktora burs ve kredi ücreti: 1950 TL

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KİMLER KYK BURSUNDAN YARARLANAMAZ?

Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
Yabancı uyruklu öğrenciler,
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler,
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler ,
burstan yararlanamazlar.