2 ARALIK PERŞEMBE HAVA DURUMU | Meteoroloji'den kar ve fırtına uyarısı! İstanbul'a kar yağacak mı?

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte birçok ilimizde kar yağışları görülmeye başlandı. "Kar yağacak mı?", "Kar ne zaman yağacak?" "İstanbul'a kar yağacak mı?" soruları da arama motorlarında en çok aranan sorular. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Aralık 2021 Perşembe günü için hava tahmini paylaştı. Buna göre yurdun büyük bir kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. Doğu Anadolu için ise kuvvetli fırtına uyarısı var. Peki İstanbul'da hava nasıl olacak? İstanbul'da kar yağacak mı? İşte il il hava durumu tahmini

Giriş Tarihi 02 Aralık 2021, 06:20 Güncelleme 02 Aralık 2021, 09:40
2 ARALIK PERŞEMBE HAVA DURUMU | Meteoroloji’den kar ve fırtına uyarısı! İstanbul’a kar yağacak mı?

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Edremit Körfezi, İzmir, Aydın ve Kastamonu kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Ordu ve Şırnak çevrelerinin yağmurlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, zamanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, bu akşam saatlerinde Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-80 km/saat), yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-80 km/saat), yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Edremit Körfezi çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, yarın (Perşembe) bölgenin batısında güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE 5°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 9°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 5°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 6°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra İzmir ve Aydın kıyılarının hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, yarın (Perşembe) öğle saatlerinde Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 11°C

Az bulutlu

İZMİR 11°C, 19°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

MANİSA 6°C, 17°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 4°C, 14°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 9°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 10°C, 19°C

Az bulutlu

HATAY 7°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 1°C, 15°C

Az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

ANKARA -1°C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -2°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA -1°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

SİVAS -4°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyılarının yağmurlu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

BOLU -1°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu

DÜZCE 3°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu

KASTAMONU -3°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyıları yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 9°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin yağmurlu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

RİZE 5°C, 16°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 6°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT -1°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 6°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Şırnak çevrelerinin yağmurlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu akşam saatlerinde Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-75 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis bekleniyor.

ERZURUM -9°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

KARS -9°C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA 2°C, 7°C

Parçalı bulutlu

VAN 1°C, 4°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 1°C, 11°C

Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP 3°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 2°C, 10°C

Çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA 4°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, gece saatlerine kadar doğusu 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 4 ila 6; Güney Ege'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, kuzeyi 2,5 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, gece saatlerinden itibaren 4 ila 6; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, batısı gece saatlerine kadar kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batısında 3,0 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,50 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN