Yarın hangi illerde okullar kapandı? Yarın 1 Aralık Çarşamba Tekirdağ, Yalova, Gebze, Balıkesir okullar tatil mi?

İstanbul'da dünden bu yana etkili olan lodos ve fırtına sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Çok sayıda ilçede ağaçlar ve elektrik direkleri devrilirken, evlerin çatıları da hasar gördü. 4 kişi kayatını kaybetti. Hayatı olumsuz etkileyen lodosun ardından İstanbul ve Kocaeli'nde eğitime 1 gün ara verildi. 30 Kasım Salı günü okullar tatil edildi. Bu gelişmeler sonrası çevre illerdeki durum merak ediliyor. Peki, Yarın 30 Kasım Salı Tekirdağ, Yalova, Gebze, Balıkesir okullar tatil mi? Hangi illerde okullar kapandı? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 30 Kasım 2021, 08:48 Güncelleme 30 Kasım 2021, 08:48
Yarın hangi illerde okullar kapandı? Yarın 1 Aralık Çarşamba Tekirdağ, Yalova, Gebze, Balıkesir okullar tatil mi?

İÇİNDEKİLER

İstanbul başta olmak üzere pek çok kıyı kentini etkisi altına alan lodos devam ediyor. Bugün birçok kentte rüzgarın etkisi ile çatılar uçtu, direkler devrildi. Bu gelişmeler sonrası çevre illerdeki durum merak ediliyor. Peki, Yarın 30 Kasım Salı Tekirdağ, Yalova, Gebze, Balıkesir okullar tatil mi? Hangi illerde okullar kapandı? İşte detaylar!

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Vali Yerlikaya açıklamasında, "Sevgili hemşehrilerim; İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle;Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesine yer verdi.



KOCAELİ'DE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İstanbul'da eğitime ara verilmesinin hemen ardından Kocaeli'de de lodos nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi.

SAKARYA'DA DA OKULLAR 1 GÜN TATİL

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Sevgili Hemşehrilerim; ilimizde hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları ve lodos nedeniyle eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır…" ifadelerini kullandı.

YALOVA'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Yalova'da, olumsuz hava koşulları ve şiddetli lodos nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, il genelinde devam eden olumsuz hava koşullarının ve lodosun, yarın da devam edeceği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hemşehrilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında 30 Kasım 2021 Salı günü, bir günlük ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engellilerimiz, hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır."

BURSA'DA TATİL

Bursa Valisi Yakup Canbolat, kuvvetli lodos nedeniyle yarın yüz yüze eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Canbolat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle yarın bütün eğitim öğretim kurumlarındaki yüz yüze eğitime bir günlüğüne ara verildiğini belirtti.

Vali Canbolat, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

TEKİRDAĞ'DA YÜZ YÜZE EĞİTİME 1 GÜN TATİL

Tekirdağ'da görev yapan bazı kamu görevlileri ile öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için; resmi-özel tüm okullar, Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine Valiliğimizce 30 Kasım 2021 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

İlimizdeki Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır.

Değerli Tekirdağ'lı hemşehrilerimizin dikkatine sunulur.