Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak? M7 Mecidiyeköy İstasyonu hangi tarihte hizmete açılacak?

İstanbul Avrupa yakasında yaşayan vatandaşlar Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtını sıklıkla araştırır oldu. M7 metro hattının Mecidiyeköy istasyonu, zeminde su birikmesi sonucu rayların şişmesinden dolayı 7 Nisan’da kullanıma kapatılmıştı ve tekrar ne zaman açılacağı merak edilenler arasında yer aldı. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ile ilgili açıklama geldi mi? İşte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 25 Kasım 2021, 16:59 Güncelleme 25 Kasım 2021, 17:06
Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak? M7 Mecidiyeköy İstasyonu hangi tarihte hizmete açılacak?

İÇİNDEKİLER

Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak? M7 Mecidiyeköy İstasyonu hangi tarihte hizmete açılacak? sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılır oldu. İşyerlerine, gidecekler semtlere daha kolay ve hızlıca ulaşmak isteyen vatandaşlar M7 Mecidiyeköy İstasyonu ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı ve ne zaman hizmete açılacağını merak etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

KABATAŞ MECİDİYEKÖY MAHMUTBEY METRO HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

İstanbul'un Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt gibi en kalabalık ilçelerinden geçecek M7 Kabataş-Esenyurt metro hattı, 2024 yılına kadar dört etap halinde peyderpey hizmete açılacak.

M7 MECİDİYEKÖY İSTASYONU NE ZAMAN AÇILACAK?

Günlük ortalama 80 bin yolcu taşıyan M7 metro hattının 7 Nisan 2021 tarihinde kapatılan Mecidiyeköy istasyonu, 2021 Aralık ayı sonunda kullanıma açılacak.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan İBB Beyaz Masa, "M7 hattı Mecidiyeköy istasyonunda yaşanan sorun yoğun yeraltı suyunun tünel tabanına zarar vermesi ile ilgili olup onarım çalışmaları sürdürülmektedir. Yıl sonuna test ve devreye alma çalışmaları başlatılacaktır. Sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Mecidiyeköy-Mahmutbey arasını kapsayan birinci etabı 2020 yılında açılan hattın Mecidiyeköy-Kabataş arasını kapsayan ikinci etabı ise (Yıldız'a kadar olan kısım) 2022 ve (Kabataş'a kadar olan kısım) 2023 yıllarında kullanıma açılacak. Mahmutbey-Esenyurt arasındaki üçüncü etabı ise 2024 yılında hizmete girecek. Esenyurt-Mustafa Kemal arasındaki dördüncü ve son etabının ise 2029'dan sonra yapılması planlanıyor.

Tamirat işlemleri süresince metro seferleri Nurtepe-Mahmutbey arasında normal tarifeyle, Nurtepe-Çağlayan arasında ise mekik tarife ile gerçekleştiriliyor. Ayrıca Mecidiyeköy istasyonun '1 No'lu Çıkışı' ile Nurtepe istasyonunun '3 No'lu Çıkışı' arasında İETT otobüs seferleri ücretsiz sefer yapıyor.