Gazeteci kılıklı Fatih Altaylı'dan skandal 'Diyanet' yalanı: Bütçesi MEB'den fazla!

Habertürk'ün algı operasyonlarıyla bilinen yazarı ve 28 Şubat sürecinde başlatılan 'cadı avı'nın önde gelen isimlerinden olan Fatih Altaylı hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında büyük bir skandala imza attı. Altaylı, programda Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın, "En yüksek bütçeyi hangi bakanlık almış?" sorusuna konuk aldığı Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Emek ile birlikte "Diyanet" yanıtını verdi. Gerçekte ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi 274 milyar 384 milyon 474 bin lira olarak kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Diyanet'in 2022 bütçesi ise sadece 16 milyar 98 milyon 580 bin TL olarak belirlendi.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2021, 14:25 Güncelleme 25 Kasım 2021, 14:36
Gazeteci kılıklı Fatih Altaylı’dan skandal ’Diyanet’ yalanı: Bütçesi MEB’den fazla!

İÇİNDEKİLER

Habertürk'ün algı operasyonlarıyla bilinen yazarı ve 28 Şubat sürecinde başlatılan 'cadı avı'nın önde gelen isimlerinden olan Fatih Altaylı hazırlayıp sunduğu Teke Tek programında büyük bir skandala imza attı.


CANLI YAYINDA SKANDAL YALAN
Altaylı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Emek, Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın, "En yüksek bütçesi olan bakanlık almış?" sorusuna hep bir ağızdan "Diyanet" diyerek Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinden fazla olduğunu iddia ettiler.


Ilıcalı itiraz edip, Milli Eğitim daha fazla deyince, Altaylı ve Emek bilmedikleri halde yalanı devam ettirerek Diyanet'in bütçesinin daha çok olduğunda ısrar ettiler.

Ilıcalı, Altaylı ve Emek'in yanlışını düzeltti. Ilıcalı, "Fatih Bey 2022 Milli Eğitim Bütçesi 189 milyar, Diyanet bütçesi 16 milyarmış. Onu da bil yani. Biraz önce Diyanet daha fazla dediniz ya. Demek ne kadar yanlış bilgi verebiliyoruz. 189 nere, 16 milyar nere" ifadelerini kullandı.

GERÇEK BÜTÇELER DAHA FARKLI
Ancak Altaylı'nın yalanını düzeltmek için bilgi veren Ilıcalı'nın bütçeye ilişkin verdiği bilgi de eksikti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kasım ayı içinde yapaıln bütçe görüşmelerinde 2022 yılı için belirlediği bütçenin 274 milyar 384 milyon 474 bin lira olduğu görüldü. MEB'in sitesinde yer alan duyuruda, "Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sunumunun ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Görüşmelerin sonucunda Millî Eğitim Bakanlığının 2022 yılı bütçesi 274 milyar 384 milyon 474 bin lira olarak kabul edildi." ifadelerine yer verildi.

DİYANET'İN BÜTÇESİ NE KADAR?
Altaylı ve Emek'in iddia ettiği gibi Diyanet'in bütçesinin MEB'den yüksek olmadığı ortaya çıkarken sözde gazeteci Altaylı'nın hükümet düşmanı sol örgütler, İslam düşmanları ve CHP'lilerin her defasında tekrarladığı yalanı canlı yayında ısrarla sürdürmesi dikkat çekti.



ALTAYLI'YA YALAKALARIN HABERİYLE CEVAP
İslam düşmanı haberleriyle tanınan CHP yandaşı Cumhuriyet gazetesi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesini eleştirmek için yaptığı haberde Diyanet'e 2022 yılında 16 milyar 98 milyon 580 bin TL bütçe ayrıldığını bildirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN