Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinden rahatsız oldu!

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi artarken bazı çevreler rahatsız olmaya devam ediyor. Borsa İstanbul son günlerde rekor üstüne rekor kırarken bu haftaya da rekorla başladı. Borsa İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisinden rahatsız olan Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara yabancı yatırımcıların 'gidişatın daha da kötüleşmesini' engellediğini ve bunun da iktidar değişimini sekteye uğratacağını savunarak skandala imza attı. Kara'nın paylaşımı sosyal medyada tepki topladı.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2021, 01:43 Güncelleme 16 Kasım 2021, 02:43
Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinden rahatsız oldu!

İÇİNDEKİLER

Türkiye ekonomisi koronavirüs salgınının küresel bir krize dönüşmesiyle döviz kurunda yaşadığı dalgalanmaya rağmen atılan adımlarla yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Son günlerde Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırarken haftaya da yükselişle başladı ve rekorla tamamladı.

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi günü yüzde 3,91'lik yükselişle tamamladı. Endeks 63,99 puan artışla 1.702,49 puanla en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, 1.710,79 puanla da tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

YATIRIMCI İLGİSİNDEN RAHATSIZ OLDU
Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcı ilgisi ve Borsa İstanbul'daki yukarı yönlü hareketler kriz tellallarını ve bazı ekonomistleri rahatsız etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eski Başekonomisti Hakan Kara, "İlginç bir gelişme yaşanıyor" diyerek yabancı yatırımcıların Türkiye'de bir yönetsel değişikliği çok önceden fiyatlamaya başladığını iddia etti.

"YATIRIMLAR BEKLENEN YÖNETSEL DEĞİŞİMİN GERÇEKLEŞME OLASILIĞI AZALTIYOR"
Yatırımlardan rahatsız olan Kara yatırımcıları da hedef alarak "Bu durum piyasa göstergelerinin ve ekonomik gidişatın daha da kötüleşmesini engelleyerek bekledikleri değişimin gerçekleşme olasılığını azaltıyor." ifadelerini kullandı.

Kara'nın paylaşımı şu şekilde:

"İlginç bir gelişme yaşanıyor. Yabancı yatırımcılar ülkede bir yönetsel değişikliği çok önceden fiyatlamaya başladı.. Ancak bu durum piyasa göstergelerinin ve ekonomik gidişatın daha da kötüleşmesini engelleyerek bekledikleri değişimin gerçekleşme olasılığını azaltıyor."

KARA'NIN PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ
Kara'nın paylaşımına sosyal medyadan çok sayıda kişi tarafından tepki yağdı. İşte o paylaşımlar: