8 Kasım Kabine Toplantısı sonuçları! 3600 ek gösterge çıkacak mı? 2022 asgari ücret zammı ne kadar olacak? EYT son durum...

Tüm Türkiye bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nı merakla bekliyor. Bugün ele alınan gündem başlıklarında; 2022 asgari ücret zammı, 3600 ek gösterge, EYT son durum gibi önemli konular masaya yatırılacak. Bilindiği üzere yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca çalışan asgari ücret zammını merak ediyor. Bu sene 2 kez zam 2 kez ikramiye alan emeklilerin gözü Ocak zammına çevrildi. 3600 ek gösterge meselesi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalar da ekonomi gündeminden düşmeyen 2 ana başlık olarak biliniyor. İşte 8 Kasım Kabine Toplantısı kararları! Asgari ücret, 3600 ek gösterge, EYT son dakika yeni gelişmeler!

Giriş Tarihi 08 Kasım 2021, 19:54 Güncelleme 08 Kasım 2021, 22:18
8 Kasım Kabine Toplantısı sonuçları! 3600 ek gösterge çıkacak mı? 2022 asgari ücret zammı ne kadar olacak? EYT son durum...

İÇİNDEKİLER

8 Kasım Kabine Toplantısı kararları hakkında aramalar hız kazandı. Bugün yapılacak Kabine Toplantısı sonrası vatandaşlar alınan kararları merak edip arama motorlarında araştırmaya başladı. Bugün gündem başlıklarında; 2022 asgari ücret zammı, 3600 ek gösterge, EYT son durum gibi ekonomi piyasasına dair önemli konular masada olacak. Peki, 8 Kasım Kabine Toplantısı sonuçları nedir? Kabine Toplantısı kararları neler? Asgari ücret, 3600 ek gösterge, EYT son dakika yeni gelişmeler!

Kabine Toplantısı sonuçları için Başkan Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar gündemde yer almaya devam ediyor. En son 25 Ekim'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Türkiye'nin iç ve dış siyaset gündemi ele alınmıştı. Kabine Toplantısı Başkan Erdoğan liderliğinde bugün yapıldı. Bakanların katılımı ile yapılan toplantıda salgında gelinen son durum da görüşüldü.

KABİNE KARARLARI...

Kritik toplantı sonrası alınan kararları Başkan Erdoğan açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

lkemizle ilgili birçok meseleyi değerlendirdik. Türkiye salgın meselesini başarıyla devam ettirmektedir. Salgın, yeni dalgalar ve varyantlar halinde ilk dönemdeki öngörüleri aşarak insanlığı tehdit etöeye devam ediyor. Bu durum gelişmiş ülkeler dahil tüm devletlerin temel hizmet ve üretim altyapğılarını giderek zorlamaktadır. Kendi ülkelerini karalamak dışında bir iş bilmeyenler kafalarını kaldırıp dünyaya baksalar bu gerçeği görecekler. Son 19 yılda çok güçlü ve kapsayıcı bir altyapı kurduk.

Bu sayede ülkeler maske kavgası verirken biz rahatça ihtiyaçlarımızı karşıladık. İnsanlar temel ihtiyaç malzemelerine bile erişmekte güçlük çekerken biz hiçbri sıkıntı yaşamadık. Birçok ülkede sıkıntılar yaşanırken, biz hedeflerimize ulaşmayı başardık.

Sonuçta ortaya çıkan tablo, ülke olarak sahip olduğumuz potansiyeli harekete geçirebilecek potansiyele sahip olduğumuzu gösteriyor. Sağlık hizmetlerinde herhangi bir krize asla izin vermedik.

Vaka, hastaneye yatış ve yoğun bakım, vefat saytıları kontrol edebileceğimiz bir seviyededir. İnşallah bunları daha da aşağıya çekeceğiz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM VE SAĞLIK PERSONELİNE ATAMA MÜJDESİ

Okullarda yüz yüze eğitim devam edecektir. Bu sebeple 40 bin yeni sağlık personeli alımı yapılacak.

Yatırım, ihracat ve istihdam odaklı ekonomi politikamızda, ülkemizi büyütecek her türlü adımı desteklemeye devam edeceğiz. Avrupa'da, doğal gaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine çıktı. Buna karşılık biz konutlarda tüketilen doğal gazı 150 dolardan veriyoruz. Alış fiyatımıza göre baktığımızda ise halka yüzde 76 indirimle veriyoruz.

Aynı şekilde petrol fiyatalrı 2020 başındaki 40 dolardan 80 dolar fiyatına yükseldi.

"ELEKTRİK FATURALARINDAKİ TRT PAYI VE ENERJİ FONU KESİNTİLERİ KALDIRILACAK"

Bir başka ifade ile her vatandaşımıza 1500 liranın üzerinde bir enerji desteği vermiş olduk. Elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerini de kaldırma kararı aldık. Hem vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek bir yaklaşımla küresel enerji payındaki krizi önleyeceğiz.

2022 inşallah emeklerimizin, fedakarlıklarımızı görmeye başlayacağımız bir yıl olacaktır. Büyük, güçlü Türkiye yolunda 2022 yılını başarıyla geride bıraktıktan sonra Türkiye'nin yükselişine hep birlikte şahitlik edeceğiz.

Türkiye'nin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Gençlerimize inşallah 2053 vizyonunu emanet etmeye Rabbim bize nasip edecektir. Bu sebeple Cumhur İttifakı'ndaki arkadaşlarımızla çalışıyoruz.