İzinsiz eylem yapmak isteyen HDP'li vekil polislerin üzerine yürüdü! Şube Müdüründen tokat gibi sözler

Tunceli'de HDP'liler yine olay çıkardı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve beraberindeki partililer polislere saldırdı. "Bana bir şey yapamazsın" diyen vekile polis cevabını verdi: Sana anayasadan, genel ahlaktan kamu düzeninden de bahsederim.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2021, 18:01 Güncelleme 04 Kasım 2021, 18:01
İzinsiz eylem yapmak isteyen HDP’li vekil polislerin üzerine yürüdü! Şube Müdüründen tokat gibi sözler

İÇİNDEKİLER

Tunceli'de Sanat Sokağı'nın girişinde, aralarında HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü'nün de olduğu grup, 5 yıl önce HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 11 milletvekilinin gözaltına alınıp, tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yapmak istedi.

Tunceli Valiliği tarafından İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle polis, milletvekili dışında açıklamak yapmak isteyen gruba izin vermedi.

"ANAYASADAN BAHSEDERİM"

Milletvekili Alican Önlü ile güvenlik şube müdürü arasında yaşanan tartışma sonrası gerginlik yaşandı. Milletvekili ve HDP il başkanları açıklama yapmak için Sanat Sokağı'na girmek isteyince güvenlik güçleriyle grup arasında arbede çıktı. Müdür taşkınlık çıkarmak isteyen vekile dersini verdi: Sana anayasadan, genel ahlaktan kamu düzeninden bahsedirim.

Yaşanan gerginliğin ardından, milletvekili Alican Önlü tek başına açıklama yaptıktan sonra grup dağıldı.