CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır'daki 'Hafıza Odası' açılışına katılmasına AK Partili Orhan Miroğlu'ndan tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlemeyip Diyarbakır’a giden Ekrem İmamoğlu’nun PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’liler ile yakınlığı dikkat çekmişti. İmamoğlu HDP’li Diyarbakır'da sanatçı Ahmet Güneştekin’in Türkiye’de yaşanan faili meçhul cinayetler, kazalar, çatışmaların konu edildiği “Hafıza Odası” adlı sergisinin açılışına katıldı. Söz konusu açılışan AK Parti’den tepki geldi. AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, "İmamoğlu’nu almışlar yanlarına “Hafıza Odaları” kuruyorlar Diyarbakır’a! Sizi gidi hafıza kaçağı’ korkaklar!" dedi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2021, 11:43 Güncelleme 17 Ekim 2021, 16:14
CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’daki ’Hafıza Odası’ açılışına katılmasına AK Partili Orhan Miroğlu’ndan tepki!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır'da sanatçı Ahmet Güneştekin'in Türkiye'de yaşanan faili meçhul cinayetler, kazalar, çatışmaların konu edildiği "Hafıza Odası" adlı sergisinin açılışına katıldı.

HDP İLE TAM İŞBİRLİĞİ
Diyarbakır Annelerinin HDP İl binasının önünde 776 gündür evlat nöbeti tuttuğu o 'Hafıza Çadırına" yabancı kalan CHP, sergi açılışında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile partinin eski Muş milletvekili Sırrı Sakık'la aynı karedeydi.

"HAFIZA ODALARI, ANALARIN NÖBET TUTTUĞU O 'HAFIZA ÇADIRINDAN' GEÇER"
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Miroğlu açılışa katılan Kürt sanatçı ve aydınlarını metropollerde nefret ve düşmanlıkla silahlı mücadeleye yönelen radikal grupların başlıca referanslarından biri olan Kült Yazar Franz Fanon'a benzeterek "Hafıza odalarının, anaların nöbet tuttuğu o 'Hafıza Çadırından'" geçtiğini şu sözlerle ifade etti;

Hele bakın, insana Franz Fanon'u hatırlatan Kürt sanatçılarına/ aydınlarına! İmamoğlu'nu almışlar yanlarına "Hafıza Odaları" kuruyorlar Diyarbakır'a! Sizi gidi hafıza kaçağı' korkaklar! Hafıza odalarının, anaların nöbet tuttuğu o 'Hafıza Çadırından' geçtiğini ne zaman öğreneceksiniz!

BAKAN SOYLU RT YAPTI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orhan Miroğlu'nun skandal açılışla ilgili düşüncelerini destekleyerek Twiti takipçileriyle paylaştı.

İMAMOĞLU ACIMIZI PAYLAŞMADI!
Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen 236 ailenin evlat nöbeti, 776'ncı gününe girdi. Aileler, Diyarbakır'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendilerini ziyaret etmediğini, acılarını paylaşmadığını belirtip, tepkilerini dile getirdi. Aileler adına konuşan Süleyman Aydın, "Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak Ekrem İmamoğlu'nu buradan kınıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da 3 Eylül 2019 yılında çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine başladı. 776 gündür süren evlat nöbetinde çocuklarına kavuşmak isteyen 236 aile, bir dizi ziyaret için Diyarbakır'a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

'GÖZYAŞI ÜZERİNE FİDAN DİKİLİR Mİ'
6 yıl önce 15 yaşındaki oğlu Özkan'ın kaçırıldığını söyleyen Süleyman Aydın, İmamoğlu'nun kendilerini ziyaret etmediklerini belirtip aileler adına açıklama yaptı.

İmamoğlu'nu kınadıklarını belirten Aydın, şunları söyledi:
"Yağmur, çamur demeden evlat nöbetindeyiz. Maalesef, HDP bizi görmezlikten geliyor. Türkiye'nin dört bir yanından anneler, burada evlatlarını istiyor. İnanın, bunların vicdanı yoktur. Hacire annenin yaktığı kıvılcımla bu evlat nöbeti, Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. Dün İmamoğlu'nun buraya geldiğini öğrendik. Evlat nöbeti tutan aileler olarak çok sevindik. Maalesef sonra da üzüldük. Bizim ziyaretimize gelmedi. Acımızı da paylaşmadı. Anne ve babalar, burada feryat ederken HDP'lilerle fidan dikti. Sizin bu fidanlarınız asla yeşermeyecek. Anne ve babaların gözyaşlarının üzerine fidan dikilir mi? Burada mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. HDP ve CHP'de biraz vicdan varsa bize destek versinler. Bizim çocuklarımızı artık bu PKK'dan istesinler. Anne ve babalar olarak hepimiz umutluyuz. Devletimize güveniyoruz. HDP ve CHP'yi de vicdana davet ediyorum. Maalesef genel başkanları da gelmedi, Ekrem İmamoğlu da gelmedi. Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak Ekrem İmamoğlu'nu buradan kınıyoruz" dedi.

İki yıl önce kaçırılan oğlu Yusuf için oturma eylemine devam eden Celil Bektaş da "Dün İmamoğlu'nu burada beklerken, bizi görmemezlikten geldi. Onunla Mithat Sancar beraber. Dün bu anne babaları görmezlikten geldiler. Ben burada herkesi vicdana davet ediyorum. Onları kınıyorum" diye konuştu.