YKS ek tercih üniversite kayıtları başladı mı? YKS ek yerleştirme kayıt ekranı! Ek tercih üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıt tarihleri merak edilmeye başlandı. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Peki, YKS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? YSK ek tercih kayıt işlemleri nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 04 Ekim 2021, 09:09 Güncelleme 04 Ekim 2021, 09:09
YKS ek tercih üniversite kayıtları başladı mı? YKS ek yerleştirme kayıt ekranı! Ek tercih üniversite kayıtları için gerekli belgeler neler?

İÇİNDEKİLER

YKS ek tercih sonuçları 1 Ekim'de açıklandı. Üniversite ek tercih sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte gözler ek kayıt tercihlerine çevrildi. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgi verildi. Ek tercih sonuçlarının ardından 2. ek tercih süreci (140 puan tercihleri) başlayacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. Peki, YKS ek tercih üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? YSK ek tercih kayıt işlemleri nasıl ve nereden yapılır? İşte detaylar!

YKS EK TERCİH ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN 2021?

ÖSYM takvimine göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Twitter hesabından açıklamada bulunan ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, kayıt sürecinin detaylarını "2021-YKS ek yerleştirme sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların üniversite kayıtları 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 4-5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak." sözleriyle paylaştı.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Üniversite adayları, ek tercihler ile yerleştikleri kurumlara bizzat başvuruda bulunacak. Başvuru esnasında adaylardan istenen belgelerin kuruma bildirilmesi gerekecek. Kayıt için gerekli belgeler şu şekilde:

-Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

-Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

-Üniversite programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların durumlarını belirten belge (Kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan alınacaktır.

-Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı.

-Nüfus cüzdan fotokopisi.

-6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Sayısı değişiklik gösterebilir)

-Varsa katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (Banka dekontu)

-Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir. Bu nedenle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından veya Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt işlemleri için bir engel oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)