SON DAKİKA! Hamas lideri Haniye'den A Haber canlı yayınında önemli mesajlar

Son dakika haberine göre Hamas lideri İsmail Haniye A Haber'e konuk oldu. Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Haniye, "İsrail'in ABD desteğiyle yaptıkları başarıya ulaşamayacak." dedi.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2021, 14:31 Güncelleme 29 Eylül 2021, 15:11
SON DAKİKA! Hamas lideri Haniye’den A Haber canlı yayınında önemli mesajlar

İÇİNDEKİLER

Arap ülkeleri Filistin'i yalnım mı bıraktı? İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları nasıl durdurulacak? ABD'nin "iki devletli çözüm" önerisine Hamas nasıl bakıyor? Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları

"FİLİSTİN HALKINA ZULMETMEYE DEVAM EDİYOR"
Benim kanaatime göre sadece isimlerde bir değişiklik olduğuna inanıyorum ben. Siyaset ve stratejide ABD ve İsrail yönetimlerinin Filistinlilere karşı bir şey değiştirdiğine inanmıyorum siyasetlerinde. Çünkü İsrail hükümeti şu ana kadar aynen yine yerleşim yerlerini gasp etmeye, işgal etmeye, Filistin halkına zulmetme siyasetine devam ediyor.

"ABD DESTEĞİYLE YAPTIKLARI BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK"
Onlar hala Filistin halkının haklarını reddediyorlar. 1967 sınırlarını bile kabul etmiyorlar. Az önce de izlediğimiz gibi sizler yayınladınız haberlerde sağ olun. İsrail'in nasıl yerleşimcilerle beraber askerlerinin nasıl bizim oradaki halkımıza saldırdığını gördünüz. Ben bütün açıklıkla şunu ifade etmek istiyorum bu İsrailli yerleşimcilerin ve İsrail hükümetinin yaptığı özellikle ABD'nin desteğiyle yaptıkları hiçbir başarıya ulaşamayacak.

Biz ABD'nin İsrail'e yönelik siyasetinde bir şey değişeceğine inanmıyoruz. Çünkü yüksek bir takım çıkarlar var İsrail'den beklenen ve İsrail'in de ABD'den beklediği. Onlar birbirine bağlılar.

İSRAİL BAŞBAKANININ FİLİSTİN DEMEMESİ
Onlar Filistin halkını veya Filistin davasını reddediyorlar. Eskiden beri gelen bir siyaset bu. Onlar toprağı olmayan bir halk. Şu an İsrailli yerleşimcilerin mübarek Kudüs'te yaptıklarını Gazze'ye uygulanan ablukayı gasp edilen toprakları yerleşim yerlerini ve Filistinlilere baskıları onların kendi vatanlarından kovulmaya çalışması bu aslında İsrail'in Filistinlilere yönelik bir göstergesi. Onlar bunu doğal bir siyaset olarak uygulamaya devam edecekler. Filistin'i hesaba katmadan diğer ülkelerle anlaşmalar yapmaya devam edecekler. Yok sayılan bir Filistin halkı var. ABD'nin ve BM'nin bu konudaki tavrı da garip.

ARAP ÜLKELERİ FİLİSTİN'İ YALNIZ MI BIRAKTI?
Maalesef çok üzgünüz bu konuda. İsrail'in bazı Arap ülkeleriyle bir takım yakınlaşmalarını gördük. Bazı Arap ülkeleri kendi meşruiyetini ABD ile bağlantılı görüyor. ABD'ye giden yolun da Tel Aviv'den geçtiğine inanıyor. Bu gerçeği yansıtmıyor. Arap ülkelerinin yönetimlerinin İsrail ile ilişkileri o halkların kabulü anlamına gelmiyor. Filistin davası için her şeyini ortaya koyan bir halk var öte tarafta yönetimlere baktığımızda Filistin'e rağmen Filistin'i feda eden bir yönetimden bahsediyoruz. Bu ikircikli bir tavır görüyoruz. Yönetimler farklı halk farklı bir tavır içerisinde.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN