Eski futbolcu Sezer Öztürk trafikte dehşet saçtı: Ölü ve yaralılar var! Tutuklanan şüphelinin ilk ifadeleri...

Son dakika haberi! İstanbul Sancaktepe’de Halil İbrahim Scholten isimli şahsın ateşli silahla öldürülmesi ve 4 kişinin de yaralanması olayı ile ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olaya karışan ve halen firari olan Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımlarda forma giymiş eski futbolcu Sezer Öztürk hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Diğer şüphelilerden A.M.’nin teslim olarak tutuklandığı tespit edilirken şüpheli Ö.G. hakkında da gün içerisinde yakalama kararı çıkartılması için talepte bulunulacağı öğrenildi. Tutuklanan şüpheli A.M'nin ilk ifadesi ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 27 Eylül 2021, 10:43 Güncelleme 27 Eylül 2021, 18:27
Eski futbolcu Sezer Öztürk trafikte dehşet saçtı: Ölü ve yaralılar var! Tutuklanan şüphelinin ilk ifadeleri...

İÇİNDEKİLER

Sancaktepe'de 19 Eylül Pazar günü akşam 17.30 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre, Halil İbrahim S. (24) babası, ağabeyi ve arkadaşlarıyla Paşaköy mevkine mangal yapmaya geldi. Grubun mangal yaptığı sırada yabancı plakalı araçla gelen Fenerbahçeli eski futbolcu Sezer Öztürk ve arkadaşı patika yoldan aracıyla geçmek için yol istedi.

Halil İbrahim S. yol vermek istediği sırada ikili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sezer Öztürk'ün arkadaşı ve Halil İbrahim S.'nin ailesi ve arkadaşlarının katılmasıyla alevlenen arbedede Halil İbrahim S. kaçarak vatandaşların bulunduğu alana girmeye çalışırken lüks otomobilinden ateş açan Sezer Öztürk ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

Silah ve bıçakların kullanıldığı kavgada Halil İbrahim S. hayatını kaybederken Baba Haydar G., ağabey Duran S. ve arkadaşları Sezgin Y. ile Metin A. ise yaralandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Sancaktepe'de Halil İbrahim Scholten isimli şahsın ateşli silahla öldürülmesi olayı ile ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 'Kasten öldürme' ve 'Kasten yaralama' suçlarından soruşturma başlattı.

ARACIN SAHİBİ TESPİT EDİLDİ
Yürütülen soruşturma kapsamında olay sırasında Almanya ülkesi trafik siciline kayıtlı bir aracın kullanıldığı tespit edilirken aracın tescil kayıtlarına bakılarak sahibinin O.D. isimli bir şahıs olduğu öğrenildi. Ayrıca O.D. isimli araç sahibinin ağustos ayı sonunda Almanya ülkesine gittiği, aracı sevk ve idare edenin ise şüpheli Sezer Öztürk olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ TESLİM OLARAK TUTUKLANDI
Yapılan araştırmalar sonucunda diğer şüpheliler olan Ö.G. ve A.M.'nin de meydana gelen olayda şüpheli Sezer Öztürk'le birlikte hareket ettiği anlaşıldı.

Sabah'ta yer alan habere göre, şüpheli A.M.'nin 20 Ağustos günü kendiliğinden gelerek teslim olduğu ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınarak tutuklama istemiyle çıkartıldığı İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına karar verildiği öğrenildi.

ESKİ FUTBOLCU HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI
Şüpheli Sezer Öztürk ve şüpheli Ö.G.'nin halen firar durumunda oldukları bilinirken şüpheli Sezer Öztürk hakkında İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkartıldı.

TUTUKLANAN ŞÜPHELİ 'ORADA DEĞİLDİM' DEDİ
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında şüpheli Ö.G. ve A.M.'nin de meydana gelen olayda şüpheli Sezer Öztürk'le birlikte hareket ettiği anlaşılırken şüpheli A.M.'nin 20 Eylül günü teslim olup 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Şüpheli adamın Hakimlikteki sorgusunda Sezer Öztürk'ün özel şoförlüğünü yaptığını, olaydaki aracı 15 gün önce eski futbolcunun evine bıraktığını, olay günü orada olmadığını, eski futbolcunun oğlunun kendisini arayarak kavga ettiğini söylediğini ve kendi aracıyla olay yerine giderken jandarmayı görünce geri döndüğünü söyleyerek suçlamaları kabul etmediği ortaya çıktı.

GÖRGÜ TANIĞININ İLK İFADESİ
Yürütülen soruşturmada tanık olarak dinlenen V.Ö.'nün ise ifadesinde 'Halil İbrahim Scholten benim yeğenimdir. Olay günü piknik yapmak için oradaydık. Biz birilerine yol tarif ederken Alman plakalı bir araç durdu ve şoförü 'Yol verir misiniz' dedi. Halil İbrahim de dik kafalılık yaparak 5 dakikaya yolu açacağını söyledi.

5 dakikadan fazla bekleyen araç yeniden yanımıza gelince Halil İbrahim tartışma çıkardı ve yumruk attı. Kavga büyüyünce Alman plakalı aracın arkasındaki siyah araçtan biri silah çıkartarak havaya sıktı. Millet kaçışınca silahlı adam, Halil İbrahim'e doğru ateş etti. Sonra olay duruldu ve herkes arabalara binip gitti' dediği öğrenildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Şüpheli Ö.G.'nin tespit edilen adreslerinde yapılan aramalar sonucunda herhangi bir sonuca ulaşılamazken, gün içinde şüpheli Ö.G. hakkında da tutuklanmasına yönelik yakalama emri talebinde bulunulacağı açıklandı. Soruşturma kapsamında ise tüm müştekiler ve tanıkların emniyet ve savcılık ifadelerinin alınarak soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.



"HER ŞEY BİR ANDA OLDU"
Olayı gören mahalle sakini Emre Sepetçi, "Ölen arkadaş buradan koşmaya başladı, onları kovalamış. Öldüren kişi araçla geldiği ortak noktada karşılaştılar. Ölen kişi kaçmayı başlayınca gürültüye dışarı çıktık. "Siz karışmayın, sizlik bir durum yok, hedefim o " dedi.

Silahı çatır çatır sıkmaya başladı, adamı öldürdü. Her şey bir anda oldu ne olduğunu anlayamadık. Planlı projeli bir olay, adamı gözümüzün önünde öldürdü. Mahalle ayağa kalktı, 2 el halkın üzerine ateş açtı. Yabancı plakalı aracıyla kaçmaya başladı" diye konuştu.


DEFNEDİLDİ
Adresinde arama yapılan firari şüpheli Ö.G. hakkında ise tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılması talebinde bulunulacağı bilgisine ulaşıldı. Öte yandan ölen Halil İbrahim Genç'in 6 yaşında bir oğlu ile 1 buçuk yaşında bir kızının olduğu öğrenildi. Genç, Nişantepe mezarlığına defnedildi.


MAHALLE SAKİNLERİ YAŞANANLARI ANLATTI
Mahalle sakini Rasim Kütük, "Biz silah seslerini duyduk gittik. O adam oradan kaçmış gitmişti. Aralarında önceden bir husumet yokmuş. Sadece yol tartışması olmuş diye duyduk. Yaralıları da tanımıyorum, onlar aşağı mahallede oturuyorlar. 5-6 kurşunla vurmuşlar" dedi.


Bir başka görgü tanığı ise, "Ölen çocukla burada denk geldiler arkasından ateş etti. Yol kavgasıymış bu. Orada bir tartışma olmuş. Kaçıp mahalleye gelmiş. İlk kavganın olduğunda yaralılar varmış. Babası ve ağabeyi yaralıymış. Birileri futbolcu birileri boksör dedi kim vurdu bilmiyoruz" diye konuştu. Bu arada olay sonrası Sezer Öztürk ve yanındakilerin ateş açarak kaçmaları cep telefonu kamerasına yansıdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN