Başkan Erdoğan'dan 'Barınamıyoruz' provokasyonuna tepki: 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahibiz

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sadece yaşlı, çocuk, engelli ve kadınlarla kalmıyoruz, her kesimi; koruyan, gözeten, destekleyen, hayata tutunmasını sağlayan politikalar geliştiriyor, bunları kararlılıkla uyguluyoruz." dedi. Üniversite öğrencileri üzerinden yürütülen "barınamıyoruz" provokasyonuna da tepki gösteren Erdoğan, "Yalan yanlış kişileri banklara yatırdılar. Yurt kapasitelerini hiç bir dönem olmadığı kadar tırmandırdık. Son günlerde üniversite öğrencileriyle ilgili çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Yalan söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2021, 17:50 Güncelleme 26 Eylül 2021, 00:58
Başkan Erdoğan’dan ’Barınamıyoruz’ provokasyonuna tepki: 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahibiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Sorumluluk üstlendiğimiz her yerde 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket ettik. Bu ülkede hiç kimsenin kendini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk. Türkiye'nin en yaygın sosyal destek projelerini hayata geçirdik.

"ÜLKEMİZİ GIPTA EDİLEN BİR ÜLKE HALİNE GETİRDİK"
Bizler de bu emanetlerimize sahip çıkıyorsak, onlara gereken her türlü bakımı yapıyorsak, ben Cumhurbaşkanı olarak 'Elhamdülillah' Sağlık eğitime, konuttan istihdama her alanı kapsayan destek politikalarıyla ülkemizi gıpta edilen bir ülke haline getirdik.

30 farklı ilde 67 bine yakın yaşlımıza evinde bakım ve psikolojik bakım desteği hizmeti veriyoruz. Engellilerin kamudaki istihdamı 60 bini aştı. 139 bin çocuğa sosyal ve ekonomik destek sağlıyoruz. Koruyucu aile modelini de genişlettik. 18 binin üzerinde çaocuğumuz evlat edindirme ile aileye kavuştu.

"HERKESİ GÖZETİP KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"
Sadece yaşlı, çocuk, engelli ve kadınlarla kalmıyoruz, her kesimi; koruyan, gözeten, destekleyen, hayata tutunmasını sağlayan politikalar geliştiriyor, bunları kararlılıkla uyguluyoruz.

Görüldüğü gibi ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacak sosyal devlet sistemi kurduk ve bunu işletiyoruz. Çalışmak isteyene ve çalışabilecek olana iş imkanı sağlarken bunun dışında kalan herkesi gözetip korumak boynumuzun borcudur.

Türkiye'nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı, geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu.

'BARINAMIYORUZ' PROVOKASYONUNA TEPKİ
Yalan yanlış kişileri banklara yatırdılar. Son günlerde üniversite öğrencileriyle ilgili çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadar tırmandıran, neredeyse 1 milyona vardıran bir iktidar var. Bizim yurtlarımız ortada. Bu yurtlarımızda 2 bilemedin 3 kişilik kapasite ile öğrencilerimizi ağırlıyoruz..

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN