KPSS branş sıralaması ve taban tavan puanları açıklandı mı 2021? Branş bazında sıralama ne zaman güncellenecek 2021?

2021 KPSS taban puanları ve branş sıralamasına çevrildi. Adaylar neticeleri öğrendikten sonrasında tercihlerini taban puanlarına göre şekillendiriyorlar. Bu anlamda branş sıralaması da önemli etken oluyor. Öte yandan 15 bin ek tayin branş sıralaması ve kontenjanları belli olunca KPSS branş sıralamasının ne vakit güncelleneceği merak konusu oldu. Peki, Branş bazında sıralama ne süre güncellenecek 2021? KPSS branş sıralaması ve taban tavan puanları açıklandı mı 2021? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 24 Eylül 2021, 09:04 Güncelleme 24 Eylül 2021, 09:05
KPSS branş sıralaması ve taban tavan puanları açıklandı mı 2021? Branş bazında sıralama ne zaman güncellenecek 2021?

İÇİNDEKİLER

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler 2021 KPSS taban puanları ve branş sıralamasına çevrildi. Adaylar sonuçları öğrendikten sonra tercihlerini taban puanlarına göre şekillendiriyorlar. Bu anlamda branş sıralaması da önemli etken oluyor. Öte yandan 15 bin ek atama branş sıralaması ve kontenjanları belli olunca KPSS branş sıralamasının ne zaman güncelleneceği merak konusu oldu. Peki, Branş bazında sıralama ne zaman güncellenecek 2021? KPSS branş sıralaması ve taban tavan puanları açıklandı mı 2021? İşte detaylar!

KPSS BRANŞ SIRALAMASI BELLİ OLDU MU?

KPSS taban puanları ve branş sıralamaları henüz açıklanmadı.

BRANŞ SIRALAMASI NEDİR?

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır.

Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.