CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çıplak semazen skandalı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kültür zirvesinde çıplak semazen gösterisi yapıldı. Skandala büyük tepki yağdı. 10 Eylül'de düzenlenen gala yemeğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve 65 ülkenin delegasyon üyelerinin yanı sıra CHP'nin önemli isimleri katıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2021 Güncelleme 16 Eylül 2021, 07:00
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çıplak semazen skandalı!

İÇİNDEKİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi'nin 10 Eylül'de yapılan gala yemeğinde büyük bir skandal yaşandı.

Kürsüye çıkan Başkan Tunç Soyer, "Cesur adımlar atarak yerelde ve evrensel ölçekte uygulanabilecek yepyeni bir kültür yaklaşımını oluşturmak zorundayız. Bunun adı da 'Döngüsel Kültür'" dedi.

Basın mensuplarının alınmadığı gecede, skandal bir gösteri sergilendi. Ziya Azazi isimli dansçı semazen kıyafeti ile çıktığı sahnede, ney ve oyun havası eşliğinde dans etti. Yarı çıplak halde Mevlevi kıyafeti ile yaptığı gösteri, büyük tepki çekti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İzmir'de sığındıkları hoşgörü zemini de bu marjinalliği kaldırmayacaktır" dedi. AK Partili Özgür Hızal da, "Toplumun değer yargılarına İzmir'de savaş açtınız" ifadelerini kullandı. MHP İl Başkanı Veysel Şahin ise "Israrla Pagos zihniyeti budur, bunun yıkılması gerekir" diyerek tepkisini dile getirdi.