Muhalefet yalan makinesi gibi çalışıyor! Haftada 5 yalan servis ediyorlar: İşte gerçekler

CHP, İYİ Parti, HDP kaynaklı hesaplar her güne bir yalan sığdırıyor. AK Parti ise oluşturduğu birimle muhalefetin algı operasyonunu tek tek çürütüyor. İşte haftaya damgasını vuran o yalanlardan bazıları.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2021, 06:59 Güncelleme 19 Ağustos 2021, 07:55
Muhalefet yalan makinesi gibi çalışıyor! Haftada 5 yalan servis ediyorlar: İşte gerçekler

İÇİNDEKİLER

AK Parti muhalefetin yalan terörüne karşı 'Haftanın yalanları' ile yanıt veriyor. İşte yalanlar ve gerçekler:

"SANTRAL PATLADI"
İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi sonucu "Hidroelektrik santralleri patladı" yalanını ortaya attı.

Kastamonu Valiliği'nden olaya ilişkin yalanlama gelmesine rağmen Çıray, sosyal medyada ortaya attığı yalanını sürdürmeye devam etti.



AKILALMAZ CAMİ YALANI
CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde ilçedeki camii'nin sahra hastanesine çevrilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldiği için caminin boşaltıldığını iddia etti. Baltacı'nın iddiasının aksine, ilçe hastanesinin tekrar kullanılabilir duruma getirildikten sonra hastaların yeniden hastaneye sevk edildiği ortaya çıktı.



3 YILLIK VİDEO YALANI
Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde, sahilde Afganistan bayrağının dikildiği görüntüler sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Görüntülerin 3 yıl öncesine ait olduğu ve sahilde pek çok ülkeye ait bayrakların aynı anda bulunduğu ortaya çıktı.



GERÇEK DİYE ATLADI
Gazeteci Mine Kırıkkanat, AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarına ait olduğu iddia ettiği "Çay Dağıtımı ile İlgili Eleştirilere Yanıt Olarak" başlıklı bir yazı paylaştı. İddialara yanıt olarak Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Yıldız "Teşkilatımız ile uzaktan yakından alakası olmayan bu bildiri tamamen provokatif ve yalan üzerine hazırlanmış bir paylaşımdır" açıklamasını yaparak iddiayı yalanladı.


SURİYELİ DEDİ, SİİRTLİ ÇIKTI
Özellikle göçmenlerle ilgili yalan ve provokatif haberleriyle dikkat çeken aykırı.com.tr adlı platform ve platformun Twitter hesabı, yine yalan ve provokatif bir paylaşıma imza attı. Haberde Şırnak'ta Suriyeli bir şahsın bir ambulansı kaçırarak halkın üzerine sürdüğü ve bu şekilde Silopi'ye kadar gittiği iddia edildi. Sabah'ta yer alan habere göre, olayın aslen Siirt nüfusuna kayıtlı akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN