83 milyonun afetler sonrası dayanışma ruhuyla kenetlenmesi fitnecileri rahatsız etti!

Türkiye, tarih boyunca olduğu gibi zor günlerde kenetlendi, doğal afetlerden mağdur olan kardeşileri için seferber oldu. Yangın ve sel afetlerinden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin karar Başkan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı. Milletin birlik ve beraberliğini, dayanışma ruhunu hedef alan odaklar ise afetler sonrası yapılan yardımlaşma üzerinden fitne tohumlarını serpmeye başladı. Başkan Erdoğan, bugün afet bölgesi olan Kastamonu'dan yaptığı açıklamada "Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler, kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor." dedi. Erdoğan, "Bugüne kadar nice oyunları bozmuş bir millet olarak inşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2021, 12:35 Güncelleme 13 Ağustos 2021, 14:50
83 milyonun afetler sonrası dayanışma ruhuyla kenetlenmesi fitnecileri rahatsız etti!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, son günlerde tüm dünyada olduğu gibi bir takım orman yangını ve sel felaketleri ile boğuşuyor. Devlet, afetlerin yaşandığı ilk andan itibaren var gücüyle seferber oldu, yaraları sarmak için harekete geçti. Gerek Başkan Erdoğan, gerekse bölgedeki bakanlar hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini, devletin ve milletin bir bütün olarak bu günleri atlatacağı vurgusunu yaptı.

TÜRK MİLLETİNİN YARDIM SEFERBERLİĞİ
Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Türkiye'de yakın zamanda yaşanan yangın ve seller ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetler sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla insani yardım kampanyası başlatılacak.



Bu kapsamda koordinasyonu sağlamak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı görevlendirildi. Kampanya kapsamında, valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları veya özel bankalar nezdinde açılacak özel hesaplar, AFAD Başkanlığınca duyurulacak.

DAYANIŞMA RUHU FİTNECİLERİ ÜZDÜ
Üst üste yaşanan afetler sonrası gerek devlet yetkilileri gerekse milletimizin her bir ferdi sağduyu içerisinde yaraları sarmak için harekete geçti. Hiçbir doğal afette komşusunu yalnız bırakmayan vatandaşlar, mağdur insanlara el uzatmak için seferber oldu.

83 milyonun dayanışma ruhu ise fitne merkezlerini harekete geçirdi.



BAŞKAN ERDOĞAN: BU KİRLİ SENARYOYU DA ÇÖPE ATACAĞIZ
Başkan Erdoğan, bugün afet bölgesi olan Kastamonu'dan yaptığı açıklamada "Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler, kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor." dedi. Erdoğan, "Bugüne kadar nice oyunları bozmuş bir millet olarak inşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız." açıklamasında bulundu.





Haber Türk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde söz konusu yardım seferberliğini "Seller sonrası Devlet yardım kampanyası başlatacakmış. Çok açık söyleyeyim "Devletler Yardın Toplamazlar" Yardım toplamak, sivil ya da yarı sivil toplumun işidir. Devletler İBAN vermezler. Devletler vergi toplarlar. Topladıkları vergilerle bu işleri yaparlar. Devletlerin yetişemediği ve yasal yetki alanına girmeyen sosyal yardımlarda ise devreye sivil toplum girer. Vergiler, eğitim için., sağlık için, güvenlik için ve bu gibi durumlar için ödenir. Ama siz devlet olarak vergileri müteahhitlere dağıtırsanız, onlardan almanız gereken ödemeleri, vergileri almaz ve affederseniz sonra yardıma muhtaç kalırsınız." sözleriyle hedef aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Salgın, sel, deprem, yangın fark etmiyor. İktidar en yetkili ağızdan #helpTurkey diyor. Cihan devleti olacakken iban devleti olduk. Felaketlerden bile neredeyse rant çıkaracaklar.







CHP PM Üyesi Eren Erdem: Şaka sanmıştım, gerçekmiş! Cumhurbaşkanı; selden etkilenenler için resmi gazeteden İBAN verme kararı yayınlamış… "Vergilerinizle Somali'ye yardım yapıyoruz, afet işlerini bir zahmet aranızda halledin" gibi bir şey oluşmuş… Yazık!




CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Sel bölgelerinin rantını 5'li çete yedi. Doğayı talan etti... Ölen vatandaş, bir de üzerine #iban'la yardım istiyorlar. Türkiye böyle beceriksiz bir yönetim görmedi... AKP KORONAVİRÜS'TEN DAHA TEHLİKELİDİR!





Yandaş İsmail Saymaz: Sultanahmet'te dilenip Ayasofya'da sadaka vermek nedir bilir misiniz? Aşağıdaki gibidir: 5 Ağustos… Cumhurbaşkanlığı, Somali'ye 30 milyon dolar hibe verilmesini kararlaştırdı. 13 Ağustos… Cumhurbaşkanlığı, yangın ve selden ötürü vatandaştan yardım toplanmasını kararlaştırdı.






İP'Lİ EROZAN'DAN SKANDAL YORUM
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, dayanışma seferberliği için "Müflis bir iktidarın konkordato ilanı…" yorumunda bulundu.



CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise dayanışma ruhunu "Somali'ye 30 milyon dolar hibe eden Erdoğan, ülkemizdeki afetler için vatandaşa yine IBAN atıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı." ifadeleriyle baltalamaya çalıştı.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yangın ve sel afetzedeleri için yardım kampanyası başlatıldı. Vergi üstüne vergi koyan; kaynaklarımızı saraya, yandaşa, Suriyeliye, Somaliliye harcayan AKP, vatandaşa IBAN gönderiyor! Yeter artık T A M A M !



Sedef Kabaş: Yangın ve sel felaketinden zarar gören vatandaşlar için IBAN verip, para toplamaya utanmıyorsunuz; bari bundan sonra milyarlarca dolar maliyeti olacak ve doğayı alt üst edecek KANAL İSTANBUL projesini ağzınıza almaya utanın!

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Vatandaşlar, fitne tohumu serpmeye çalışan odaklara gereken cevabı sosyal medyadan verdi. İşte o yorumlardan bazıları:

Sadece Türkiye gözlerine gelir bunların. Başka ülkeleri kusursuz gibi görür böyle vatan hainleri.

Bir liderin vatandaşı ile dayanışma yapması ne zamandan beri konkordato olmuş Müflis onun kendi atalarıdır....

Almanya yaptığında konkordato mu ilan etmiş oldu? Destek olmuyorsunuz köstek olmayın be.

Bu milletin evladı değil bunlar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN