SON DAKİKA: Başkan Erdoğan ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah El-Burhan'dan ortak açıklama!

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah El-Burhan’ı kabul etti. Kritik görüşmenin ardından Başkan Erdoğan ve El-Burhan ortak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İki ülke arasında önemli kararlara imza atıldığını belirterek, "Uzun yıllar ciddi sıkıntılar yaşayan Sudan'ın inşallah hak ettiği konuma geleceğine inanıyoruz. Sudan halkı karşılaştığı sorunların üstesinden gelecek güce sahiptir." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 19:06 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 19:41
SON DAKİKA: Başkan Erdoğan ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah El-Burhan’dan ortak açıklama!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah El-Burhan'ı kabul etti.

Kritik görüşmenin ardından Başkan Erdoğan ve El-Burhan ortak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ve El-Burhan konuşmalarına "Bismillahirahmanirrahim" ifadeleriyle başladı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bir ilki teşkil eden bu tarihi ziyaretinden büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Sizlerin huzunda bir kez daha ülkemize hoş geldin diyorum. Sudan, tarihi beşeri, kültüren bağlarımızın olduğu kardeş bir ülkedir. Haksız şekilde yaptırımlara uygulandığı dönemde bile Sudan'ın yanında olduk.

"SUDAN'IN HAK ETTİĞİ KONUMA GELECEĞİNE İNANIYORUZ"
Sudan'dan kapsamlı ve önemli bir geçiş dönemi yaşanıyor. Bu meşakatli süreci kardeş Sudan halkının yanında olarak kolaylaştırmaya kararlıyız. Sudan önemli başarılara imza attı. Uzun yıllar ciddi sıkıntılar yaşayan Sudan'ın inşallah hak ettiği konuma geleceğine inanıyoruz. Sudan halkı karşılaştığı sorunların üstesinden gelecek güce sahiptir.

"YAKALADIĞIMIZ İVMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Ziraat Katılım Bankamız geçtiğimiz yıl Hartum'da kurumsal şube açmıştı. İkili ilişkilerimizde ve üst düzey temaslarımızda son zamanlarda yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz.

"TÜRKİYE-SUDAN DAYANIŞMASI GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"
Sudan'ın kalkınmasına yönelik desteğimizi sürdüreceğiz. Bugünkü toplantımızda ikili konuların yanı sıra bölgesel meselelere yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye önümüzdeki dönemde Sudan'ın yanında olmayı sürdürecektir. Türkiye Sudan dayanışması güçlenerek yoluna devam edecektir. Görüşmelerimizin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

EL BURHAN'DAN 'TÜRKİYE' MESAJI
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El-Burhan ise "Türkiye her daim Sudan'ın yanında yer almıştır" ifadelerini kullandı.

El-Burhan'ın açıklamalarından satır başları:

"Çok eski tarihten beri iki ülke arasında köklü ve tarihi ilişkiler bulunmakta. Üzerimize düşen görev ise bunları muhafaza ederek daha ileriye ulaşmak. Ben bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti'nin belli bölgelerinde son günlerde vuku bulan yangınlardan dolayı hayatını kaybedenler için taziyelerimi ve geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

"TÜRKİYE LİDER BİR ÜLKEDİR"
Türkiye büyük bir devlettir, hem bölgede hem dünyada lider bir ülkedir. Türkiye her daim Sudan'ın yanında yer almıştır. Özellikle de şu an Sudan'ın içinden geçmekte olduğu bu dönüşüm sürecinde de Türkiye yanımızda olmuştur. İnşallah Türkiye ve Türkiye liderliği gibi samimi dostlarımızın süreciyle bu süreci atlatacağız.

"HER TÜRLÜ YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI İÇİN SESİMİZ OLDULAR"
Türkiye korona salgını sürecinde bizlere destek oldu, eğitim sürecinde de aynı şekilde öğrencilerimize ev sahipliği yaptı. Öte yandan gerçekten de Sudan'a uygulanan her türlü yaptırımların kaldırılması için sesimiz oldular, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudanlıların ifade ettiği gibi 'güçlü başkan' sloganıyla yanımızda yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN