
Sorbe nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli sorbe tarifi sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulanır oldu. Yazın hem tatlı ihtiyacını bastırmak hem de serinlemek isteyenler yemek yarışmalarında, programlarında yapılan sorbe tarifini yakından araştırıyor. Farklı meyvelerle hazırlanabilen bu tarifin çilekli olanını haberimizde bulabilirsiniz.
SORBE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
Yarım kilo çilek
3, 5 yemek kaşığı bal
1 çorba kaşığı su
Çilekler ayıklanıp yıkanır ve ardından buzdolabı poşetine koyularak buzluğa konulur. Yaklaşık 4-5 saat buzlukta tamamen donduktan sonra çıkarılıp parçalayıcı mikserin içine konur. Üzerine bal ve suyu da ekledikten sonra parçalanır ve karıştırılır. Çilekler iyice ufaldıktan sonra pasta kalıbı içerisine veya varsa dondurma kabına dökülür. Üstü kapatılarak tekrar 1 saat kadar donmaya bırakılır. Daha sonra kaselere konularak servis edilir. Afiyet olsun!