SORBE NEDİR?
Sorbetto ve sorbet adıyla da bilinen sorbe, genelde sütsüz hazırlanan şekerli ve meyveli bir içecek türüdür. 19. yüzyılın başlarından itibaren popüler olmaya başlayan bu içecek, şerbetten esinlenilerek yapılmıştır. Başta limon, çilek ahududu ve böğürtlen olmak üzere farklı meyvelerle hazırlanan birçok çeşidi mevcuttur.
Kış aylarında daha çok portakal ve limon gibi meyvelerle hazırlanır. Dondurmadan en önemli farkı sütsüz hazırlanmasıdır. Ancak bazı ülkelerde süt şekeri ile hazırlanan sorbet çeşitleri de tüketiliyor.
Sorbe, İtalya'ya ait tatlı bir içecektir. Osmanlı'da sıklıkla tüketilen şerbetin farklı bir çeşidi olan sorbe, İtalya'dan sonra Fransa ve Portekiz'de tüketilmeye başlanmıştır. Türkiye'de de sıklıkla tüketilen sorbet, dünya genelinde popüler bir içecektir.