Sorbe nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli sorbe tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar…

Yemek programlarını yakından takip edenler Sorbe nedir, nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını sıklıkla araştırmaya başladı. Televizyonlarda yapılan lezzetleri izleyenler evlerinde denemek ve sevdiklerine sunmak istedikleri için tarifleri internet üzerinden sorguluyor. Yaz aylarında hem lezzetli hem de serinleten, pratik hazırlanan sorbe tarifi nedir? İşte çilekli sorbe için malzemeler, püf noktalar…

Giriş Tarihi 11 Ağustos 2021, 23:45 Güncelleme 11 Ağustos 2021, 23:45
Sorbe nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli sorbe tarifi! İşte malzemeler, püf noktalar…

İÇİNDEKİLER

Sorbe nedir, nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli sorbe tarifi sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulanır oldu. Yazın hem tatlı ihtiyacını bastırmak hem de serinlemek isteyenler yemek yarışmalarında, programlarında yapılan sorbe tarifini yakından araştırıyor. Farklı meyvelerle hazırlanabilen bu tarifin çilekli olanını haberimizde bulabilirsiniz.

SORBE NASIL YAPILIR?

Malzemeler
Yarım kilo çilek
3, 5 yemek kaşığı bal
1 çorba kaşığı su

Çilekler ayıklanıp yıkanır ve ardından buzdolabı poşetine koyularak buzluğa konulur. Yaklaşık 4-5 saat buzlukta tamamen donduktan sonra çıkarılıp parçalayıcı mikserin içine konur. Üzerine bal ve suyu da ekledikten sonra parçalanır ve karıştırılır. Çilekler iyice ufaldıktan sonra pasta kalıbı içerisine veya varsa dondurma kabına dökülür. Üstü kapatılarak tekrar 1 saat kadar donmaya bırakılır. Daha sonra kaselere konularak servis edilir. Afiyet olsun!

SORBE NEDİR?

Sorbetto ve sorbet adıyla da bilinen sorbe, genelde sütsüz hazırlanan şekerli ve meyveli bir içecek türüdür. 19. yüzyılın başlarından itibaren popüler olmaya başlayan bu içecek, şerbetten esinlenilerek yapılmıştır. Başta limon, çilek ahududu ve böğürtlen olmak üzere farklı meyvelerle hazırlanan birçok çeşidi mevcuttur.

Kış aylarında daha çok portakal ve limon gibi meyvelerle hazırlanır. Dondurmadan en önemli farkı sütsüz hazırlanmasıdır. Ancak bazı ülkelerde süt şekeri ile hazırlanan sorbet çeşitleri de tüketiliyor.

Sorbe, İtalya'ya ait tatlı bir içecektir. Osmanlı'da sıklıkla tüketilen şerbetin farklı bir çeşidi olan sorbe, İtalya'dan sonra Fransa ve Portekiz'de tüketilmeye başlanmıştır. Türkiye'de de sıklıkla tüketilen sorbet, dünya genelinde popüler bir içecektir.