İtfaiye eri Özgür Şimşek, arazözle birlikte alevlerin arasında kaldı: Kahramanlığıyla 83 milyonun hafızasına kazındı

İtfaiye eri Özgür Şimşek, arazözle birlikte alevlerin arasında kaldı. Şefi “Aracı terk et” dese de, “80 milyonun hakkı var, bırakmam” diye haykırdı. 30 dakika sonra güçlükle kurtarıldı. Kahramanlığıyla 83 milyonun hafızasına kazındı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2021 Güncelleme 07 Ağustos 2021, 07:00
İtfaiye eri Özgür Şimşek, arazözle birlikte alevlerin arasında kaldı: Kahramanlığıyla 83 milyonun hafızasına kazındı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Antalya'da başlayan ve tüm Ege ile Akdeniz'i saran orman yangınlarıyla sarsıldı. Gece gündüz demeden alevlerle mücadele eden itfaiye erleri vatan için canını hiçe saydı.

Antalya'da yaşayan Özgür Şimşek de o kahramanların arasındaydı. 14 yıllık itfaiye eri Şimşek, Manavgat'ı saran alevleri söndürmek için en kritik noktada görev aldı. Perşembe günü arazöz ile yangına müdahale ederken çalışma arkadaşı Zülküf Murat Kaçan'la birlikte alevlerin ortasında kaldı.

Şefinin "Aracı terk et" anonsuna "80 milyonun hakkı var bu araçta, bırakamam" diyerek herkesi duygulandırdı. 30 dakika boyunca alevlerle savaştı. Helikopterin hava desteğiyle kurtarıldı. Ölümle yaşam arasında geçirdiği anları şöyle anlattı: Alevlerin arasındayken eşim ve çocuklarım gözlerimin önüne geldi. Alevlere su sıkarak ayakta kaldık. Suyumuz bitmişti. Son anda helikopter gelip havadan su sıktı.

EN BABA GURUR
Özgür
Şimşek, alevlerin arasında kaldığı o anları ailesinin de izlediğini söyledi.

Sağ salim eve döndüğünde eşi ile 2 kızının kendisine sımsıkı sarıldığını dile getirdi. "Ailem gözyaşları içinde beni beklemiş. Kızlarım, 'Sen dünyanın en iyi babasısın', eşim ise 'Seninle gurur duyuyorum' diyerek beni karşıladı" dedi.

ERDOĞAN ÖZTÜRK