MSB'den yangınlara etkin müdahale! Havadan, karadan ve denizden çalışmalar sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, afet bölgesinde havadan, karadan ve denizden çalışmalarını sürdürüyor. Deniz Kuvvetleri'ne bağlı çıkarma gemileri kara ulaşımı olmayan bölgelerdeki yangınlara denizden müdahale ediyor. Öte yandan Bakanlık, Hatay Dörtyol'da başlayan yangınlarla ilgili 160 personelin görevlendirildiğini duyururken Milas'ta yangında mahsur kalan bir vatandaşın helikopter ile kurtarıldığını bildirdi.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2021, 19:53 Güncelleme 04 Ağustos 2021, 19:59
MSB’den yangınlara etkin müdahale! Havadan, karadan ve denizden çalışmalar sürüyor

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetlerine ait çıkarma gemilerinin kara yolu ile ulaşım olmayan bölgelerde denizden yangınlara müdahale edildiğini açıkladı.


ÇIKARMA GEMİLERİ İLE YANGINA MÜDAHALE
Milli Savunma Bakanlığınca sosyal medya hesabından konu hakkında yapılan paylaşımda, "Deniz Kuvvetlerimizin çıkarma gemilerinden; Ç-151, Ç-155 ve TCG KAŞ (karakol botu) Ören/Gökova Körfezinde, Ç-153 ve Ç-154 Delikliyol/Hisarönü Körfezinde, Ç-147 Turunç/Marmaris'te karayolu ulaşımı olmayan alanlarda denizden yangına müdahalede bulunuyor" ifadeleri kullanıldı.


İşte MSB'nin konuya ilişkin yaptığı açıklama;


HATAY'DAKİ YANGINLARA 160 PERSONEL
Öte yandan Bakanlıktan yapılan bir başka açıklamada Hatay'da başlayan yangınlarla ilgili 160 personelin görevlendirildiği bildirildi.


Açıklamada, "Hatay Valiliğinin talebi üzerine Dörtyol ilçesinde başlayan yangına müdahale için 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızdan 160 personel görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.


Milli Savunma Bakanlığı, Milas'ın Fesleğen Yaylası'ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşın helikopter ile kurtarıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bölgede mahsur kalan başka vatandaşlarımızın olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetimiz devam ediyor" ifadelerine yer verildi.


İşte o açıklama;

Milas'ın Fesleğen Yaylası'ndaki yangında mahsur kalan bir vatandaşımız, Hava Kuvvetlerimizin 125'inci Eğitim Filo Komutanlığına ait helikopter ve görevli personel tarafından kurtarıldı.


Dumandan etkilenen vatandaşımıza ilk müdahale helikopterde yapıldı. Bölgede mahsur kalan başka vatandaşlarımızın olup olmadığını belirlemek üzere havadan keşif faaliyetimiz devam ediyor.