2021 YAŞ terfi atama kararları! YAŞ kararları terfi eden, emekli olan komutanlar! YAŞ terfi listesi!

YAŞ karaları 2021! YAŞ terfi atama kararları açıklandı. Terfi eden ve emekli olan komutanlar da belli oldu. YAŞ terfi listesine haberimizden ulaşabilir ve hangi komutanların rütbelerinin yükseldiğine dair bilgi alabilirsiniz. Toplantıda alınacak kararlarla komuta kademesinde terfi alan ve emekli olan komutanlar belli oldu.Yapılan açıklamaya göre; birçok komutanın görev süresi uzatılırken Kara Kuvvetleri Komutanı 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YAŞ kararlarını açıkladı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilirken, 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe terfi ettirildi. İşte; 2021 YAŞ terfi atama kararları!

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2021, 08:57 Güncelleme 05 Ağustos 2021, 08:57
2021 YAŞ terfi atama kararları! YAŞ kararları terfi eden, emekli olan komutanlar! YAŞ terfi listesi!

İÇİNDEKİLER

2021 YAŞ kararları terfi atama listesi! YAŞ terfi atama kararları vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oldu. YAŞ kararları gündemin ilk sırasına yerleşti. Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında komutanların durumu belli olacak. Emekli olarak görevden ayrılacak ve terfi alacak komutanlar toplantının ardından açıklanacak. İşte; 2021 YAŞ kararları hakkında son detaylar!

2021 YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI MI?

YAŞ'ta alınan kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı. Yaş kararına göre 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 44 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 320 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı. 1 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır."

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar yaş haddinden emekliye sevk edilirken yeni Kara Kuvvetleri Komutanı 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever oldu. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süreleri ise 1 yıl uzatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, ve Ali Sivri Orgeneralliğe, Tümgeneral Levent Ergün ve Metin Tokel Korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümamiral Kadir Yıldız Koramiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tümgeneral Rafet Dalkıran Korgeneralliğe terfi ettirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneraller İlkay Altındağ, Sebahattin Kılınç, Gültekin Yaralı, Rafet Kılıç, Fedai Ünsal, Tuncay Altuğ, Rasim Yaldız ve Aydın Cihan Uzun Tümgeneralliğe; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğamiral Yalçın Payal ve ve Hasan Özyurt Tümamiralliğe; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Orhan Gürdal Tümgeneralliğe terfi ettirildi.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA (YAŞ) NE ZAMAN KURULDU?

Yüksek Askeri Şura kısaca YAŞ, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak Ankara'da barış zamanlarında görev yapmak üzere oluşturulan kuruldur. 1972 yılında oluşturulan kurulun görevleri 26 Temmuz 1972 tarihinde 14257 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Yüksek Askeri Şûranın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirlenmiştir.

YAŞ'IN GÖREVLERİ NELERDİR?

- Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan askeri stratejik ana fikrin (konseptin) tespiti ve gerektiğinde yeniden gözden geçirilmesi hususları ve Silahlı Kuvvetlerin ana program ve hedefleri ile ilgili konularda görüş bildirmek.

- Silahlı Kuvvetlerle ilgili olup önemli görülen mevzuat taslaklarını inceleyip görüş bildirmek.

- Cumhurbaşkanının lüzum gördüğü hallerde Silahlı Kuvvetlerle ilgili diğer konular hakkında görüş bildirmek ve mevzuatla verilen görevleri yapmak.

- YAŞ, Cumhurbaşkanının başkan olarak belirleyeceği Cumhurbaşkanı Yardımcısının çağrısı ile yılda en az bir kez toplanır.

- Cumhurbaşkanı acil durum gerektiğinde Şura'yı toplayabilir.

YAŞ ÜYELERİ KİMLERDEN OLUŞUR?

Olağanüstü haller dışında yılda bir kez Cumhurbaşkanı başkanlığında, Cumhurbaşkanı yardımcısı, Genelkurmay Başkanı, Adalet, Millî Savunma, İçişleri, Hazine ve Maliye, Milli Eğitim bakanları ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları toplanır.