Doğru şıkı işaretleyen YKS şampiyonları konuştu: Hiç ezber yapmadım

2 milyondan fazla adayın heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Ali Eren Çakıcılı, hem TYT hem de AYT Sayısal alanında 500 tam puan yaptı. “Sınava 4.5 yıl hazırlandım” ifadesini kullandı. Eşit ağırlık birincisi Melike Demirbağ ise hedefinin Boğaziçi Üniversitesi olduğunu açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2021 Güncelleme 29 Temmuz 2021, 06:59
Doğru şıkı işaretleyen YKS şampiyonları konuştu: Hiç ezber yapmadım

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrencinin ve ailenin heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dün açıklandı. Bu yıl hem TYT Türkiye birincisi hem de AYT sayısal alanında Türkiye birincisi Adana Kozan Fen Lisesi öğrencisi Ali Eren Çakıcılı'ydı. Sonuçları öğrendiğinde çok şaşırdığını söyleyen 19 yaşındaki Çakıcılı, "Çok çalıştım. Derece bekliyordum ama birincilik farklı bir şey tabiî ki. Şu an çok mutluyum. 7/24 çalıştım. Çalışmamın haddi hesabı yok. 4.5 senedir bu sınava hazırlanıyorum. 8'inci sınıfın yaz aylarında çalışmaya başlamıştım. Babam öğretmen olduğu için onun okuluna gidip çalışıyordum. Sınava kadar da çalışmalarım devam etti. Sınava hazırlanırken ezberden gitmemek gerekiyor. Kendimiz bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Aklımda bilgisayar mühendisliği var, büyük ihtimal ona gideceğim. Yurt dışında okumak, yüksek lisans yapmak istiyorum" ifadesini kullandı.

HIÇ EZBER YAPMADIM

Sınavda matematik sorularının kendisini zorladığını söyleyen Ali Eren Çakıcılı, formül ezberlemekten kaçındığını söyledi. "Bu sene matematik zor geldi. Soruları çözerken ellerim titredi. Test çözüp belli yöntemlere bağlı kalırsak bu soruları yetiştiremeyiz. Kısa yolları görmek gerekiyor, bunun için de soruları çözerken esnek davranmak gerekiyor. Formülleri direkt yapıştırmamak gerekiyor. Sınavdan önce 'Matematiği zor sorsunlar' diye dua ediyordum" dedi.

BEKLE BENİ BOĞAZİÇİ

YKS sınavında Alan Yeterlilik Testleri (AYT) eşit ağırlık şampiyonu ise Konya'dan çıktı. 500 tam puan yapan 18 yaşındaki Melike Demirbağ, "Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum" açıklaması yaptı.

ÇIKMIŞ SORULARI ÇÖZDÜM

Adana'da yaşayan AYT Sözel şampiyonu Hasan Mert (19), sınava hazırlanırken bol bol çıkmış soruları çözdüğünü açıkladı. "Günde 6-7 saat ders çalıştım. Hayalim CEO olmak" ifadesini kullandı.

PANSİYONDA HAZIRLANDI

TYT ikincisi Amasya'dan çıktı. Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencisi Barış Öksüz, sınava okul pansiyonunda hazırlandığını açıkladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN