Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı ile görüştü

Gelen son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi'ye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Tunus halkına desteğini bildirdi. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2021, 21:17 Güncelleme 27 Temmuz 2021, 22:30
Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı el-Cerendi ile telefon görüşmesi yaptı.

Çavuşoğlu, görüşmede, Türkiye'nin Tunus'un istikrarı ile huzuruna verdiği önemi ve Tunus halkına olan desteğini vurguladı.

TUNUS'TAKİ DARBE SÜRECİ

Tunus'ta, 25 Temmuz'da hükümet ve muhalefet partilerine yönelik yüzlerce kişinin katılımıyla protesto gösterileri yapılmış, çıkan olaylarda başta Nahda Hareketi olmak üzere, parti merkezlerine saldırılar düzenlenmişti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said de Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurmuştu.

Said, kendisini başsavcı ilan ederek yargının alanına da müdahale etmişti.

Hükümete yönelik bu darbe girişiminin ardından askerler, Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi ile beraberindeki milletvekillerini Meclis'e almamıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said'in kararları üzerine halkı barışçıl mücadeleye çağıran Gannuşi, yasal bir dayanağı bulunmayan bu adımın bir "darbe" olduğunu vurgulamıştı.

Kays Said ise tarihi bir sorumluluk üstlendiğini, aldığı kararların anayasaya uygun olduğunu belirterek, bunu "darbe" olarak nitelendirenlerden "hukuk derslerini gözden geçirmelerini" istemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN