LGS nakil tarihleri: LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? 2021 MEB LGS yerleştirmeye esas nakil başvurusu ne demek?

LGS nakil tarihleri, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak konusu olmaya başladı. Yüz binlerce öğrenci yerleştiği liseyi öğrendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS yerleştirme sonuçları duyuruldu. Sonuçlar, "meb.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilecek. Peki, LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? 2021 MEB LGS yerleştirmeye esas nakil başvurusu ne demek? İşte konu hakkında tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2021, 09:03 Güncelleme 26 Temmuz 2021, 09:14
LGS nakil tarihleri: LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? 2021 MEB LGS yerleştirmeye esas nakil başvurusu ne demek?

İÇİNDEKİLER

LGS nakil tarihleri ile ilgili bilgileri öğrenmek isteyen öğrenciler konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. LGS kapsamındaki birinci yerleştirmenin sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Sonuçları öğrenmek isteyen öğrenciler konu hakkında sabah saatleriyle birlikte araştırmalarını hızlandırdı. Nakil tarihleri bu bağlamda sonuçların ardından merakla araştırılıyor. Peki, LGS nakil başvurusu nasıl yapılır? 2021 MEB LGS yerleştirmeye esas nakil başvurusu ne demek? İşte bilinmesi gerekenler...

LGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

LGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İşte nakil tarihleri ve nakil işlemleri;

NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde iki dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl da iki dönemde gerçekleştirilecek. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

ESAS NAKİL BAŞVURUSU

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan "Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu"na göre, yerel yerleştirmeye esas nakilde, öğrencilerin "mezun oldukları okulda geçirdikleri dönem sayısı"na bakılmayacak. Yerel yerleştirmeye esas nakil sırasıyla, ortaöğretim kayıt alanı, ortaokul başarı puanı (OBP), devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS yerleştirmeye esas 1. nakil başvuruları 10 tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrencilerin 1. nakil başvurularını 14 Ağustos'a kadar tamamlamaları gerekiyor.

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

OKUL DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLER

Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak.

Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

SONUÇLARIN ARDINDAN NAKİL SÜRECİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Yerleştirme sonuçlarının ve boş kontenjanların ilan edilmesi ile birlikte nakil tercihleri dönemi başlayacak. 1'inci Nakil Dönemi tercihleri için öğrencilere 4 gün süre tanınacak.

1'inci Nakil Dönemi sonuçlarının ilanından sonra ise 2'nci Nakil Dönemi başlayacak ve yine 4 gün sürecek.

2'nci Nakil Dönemi sonuçlarının ilanından sonra boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için yerleştirme başvurularının alınması işlemi, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından başlatılacak.

MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şöyle olacak;

1. NAKİLLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021