Çiftlik Bank dolandırıcısı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'a 60 sayfa soru! İfade vermeye başladı...

Binlerce vatandaşı kurucusu olduğu 'Çiftlik Bank' sistemiyle dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'dan Türkiye'ye getirildi. Gözaltında tutulan Tosuncuk Mehmet Aydın'ın ifadesinin alınmasına bu gece başlanacağı ve 60 sayfalık soru hazırlandığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2021, 18:07 Güncelleme 06 Temmuz 2021, 00:39
Çiftlik Bank dolandırıcısı ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’a 60 sayfa soru! İfade vermeye başladı...

İÇİNDEKİLER

Çiftlik Bank dolandırıcısı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın için hesap zamanı geldi.


Çiftlik Bank vurgunu sonrası ortadan kaybolan Mehmet Aydın, Türk Konsolosluğu'na teslim olduğu Brezilya'dan cumartesi günü akşam saat 22.05'te Türkiye'ye getirildi.

Uçakta kendisini getiren İnterpol polisi tarafından İstanbul polisine teslim edilip kelepçelenen Mehmet Aydın daha sonra sorgusunun yapılacağı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GETİRDİĞİ EVRAKLAR KARŞILAŞTIRILDI
İki gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde tutulan Mehmet Aydın'ın sorgusuna bu gece başlanacağı öğrenildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Aydın'ın getirdiği evrakları inceleyip müfettiş raporları ile karşılaştırdığı kaydedildi. Evrakların karşılaştırılmasının tamamlandığı ve yaklaşık 60 sayfadan oluşan soru hazırlandığı ifade edildi.

İFADESİ ALINMAYA BAŞLANDI
Aydın'ın yanında getirdiği ve yaklaşık 300 sayfadan oluşan şirket evraklarının iddianamedeki müfettiş ve MASAK raporlarıyla karşılaştırmasıyla birlikte cevaplaması için 60 sayfalık soru hazırlanan Mehmet Aydın'ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki resmi ifadesi alınmaya başladı.

20 SANIĞIN YARGILAMASI SÜRÜYOR
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlik Bank sisteminin kurucu ve yöneticilerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7'si firari, 11'i tutuklu 48 şüpheli hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, 3 bin 762 kişi "müşteki" olarak yer alırken, aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu ve suç örgütü ele başı olduğu iddia edilen 18 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren dava sürecinde, 48 sanıktan dosyası ayrılan 18'inin beraatine karar verildi.

Yargılama, sanıklar Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın, Cengiz Samur ve Osman Naim Kaya'nın da aralarında bulunduğu 4'ü firari 20 sanık yönünden dava ediyor.

Sanıkların yargılandığı dava, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesince 14 Eylül'de görülecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN