2 milyon 592 bin 579 genç, hafta sonu YKS'ye girdi: Uzmanlar, "Daha az netle üst sıralara girilecek" dedi

Üniversite sınav heyecanı sona erdi. Bu yıl, özellikle matematik sorularının zorluğu dikkat çekti. Uzmanlar, “Daha az netle üst sıralara girilecek” dedi. Uzmanlar ayrıca, bu soruları kendilerinin cevaplamada zorluk çekeceklerini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2021 Güncelleme 29 Haziran 2021, 10:11
2 milyon 592 bin 579 genç, hafta sonu YKS’ye girdi: Uzmanlar, Daha az netle üst sıralara girilecek dedi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 2.6 milyon aday, geleceğini şekillendirmek için sınava girdi. Yıllarca hazırlanan adaylar, kendilerine hiç öğretilmeyen sorularla karşılaşınca adeta şok geçirdi.

Özellikle matematik sorularının zorluğu, öğrencilerin moralinin bozulmasına neden olup diğer soruları cevaplamasını bile engelledi. Uzmanlar bile, bu soruları kendilerinin cevaplamada zorluk çekeceklerini söyledi:

MEHMET GÜNBEK (Boğaziçililer Özel Öğretim Kursu Matematik Öğretmeni):


Bu yılki YKS, son yılların en zor sınavıydı. Sınavdaki bir soru Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik Öğretmenliği okurken vizemde sorulan sorunun aynısı... İddia ediyorum bu soruları Türkiye'deki tüm matematik öğretmenlerine yaptırın. Yüzde 80'i yapamaz. Bu yıl çok kişi baraj altında kalır. Matematikte bir soru bile sıralamada öğrenciyi 10 bin kişinin önüne atabilir.

DUYGU YILMAZ (Boğaziçililer Özel Öğretim Kursu Türkçe Öğretmeni):


Bu yılki Türkçe soruları bize kitap okumanın önemini bir kez daha gösterdi. Artık sınavda dil bilgisinin önemi kalmadı. Okumanın, okuduğunu anlamanın ve yorumlamanın önemli olduğu bir sınavdı. Öğrencilerden ayrıca felsefe, mantık ve psikoloji de istendi. Edebiyat, son 4 yılın en zoruydu.

KERİM KESKİNKARDEŞLER (CADDEM Eğitim Kurumları Matematik Öğretmeni):


Geçmiş yılların matematik testlerine göre hazırlanan adaylar, bu yılki testte bir hayli zorlandılar. TYT için belirlenen 135 dakikalık sürede hem Türkçe hem de matematik testindeki zaman alıcı soruların çözülmesi ise adaylar için bir diğer güçlüktü.

METİN YILDIRIM (Nazmi Arıkan Etiler Fen Bilimleri Kurucusu ve Matematik Öğretmeni):


Sınav tarihinin en zor matematik sorularıyla karşılaştık. Hem AYT hem de TYT'de... Genellikle matematik sorularının zor olduğu yıllarda Türkçe kolay olurdu. Bu sene ikisi de zordu. Daha çok okuduğunu anlama üzerine kurguluydu, yorum yaparak çözülebilecek sorulardı. Genel olarak çocukların hemen hepsi için zorlu bir sınav oldu. Ancak daha az netle daha yüksek sıralama yapmak mümkün.

ZOR AMA FIRSAT VAR
Matematik sorularını Fuzuli yazmış galiba.


Emin olarak yaptığım soru sayısı 1'dir...
Fullerim diye korktuğunuz için mi bu kadar zor sordunuz?


Bu yıl sınavı kazanma ihtimalim sıfır...
Neyse yeniden dershane parası biriktirelim.


Türkçe'de kuram sorusu vardı. Soruya "Kardeş yanlış gelmişsin burası felsefe değil" diyesim geldi.
Yapamazsın dediler, ben de çıkıp delikanlı gibi yapmadım...


Türkçe soruları, Ahmet Mithat Efendi'den galiba...
Matematik netim, dolardan daha düşük gelecek!