İşte İYİ Parti'nin basın özgürlüğü anlayışı! Lütfü Türkkan’ın ardından Meral Akşener’in korumaları da gazetecileri hedef aldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in korumaları soru sormak isteyen gazetecileri engelledi. Lütfü Türkkan’ın yeğeni ve adamlarının İHA muhabiri Mustafa Uslu’yu acımasızca darp etmesine ilişkin soru sormak isteyen gazetecilere Akşener'in korumaları tarafından müdahale edildi. Basın mensuplarının tepkisi ve şikayeti üzerine Akşener, geri dönmek zorunda kaldı ve özür diledi.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2021, 20:51 Güncelleme 23 Haziran 2021, 22:15
İşte İYİ Parti’nin basın özgürlüğü anlayışı! Lütfü Türkkan’ın ardından Meral Akşener’in korumaları da gazetecileri hedef aldı

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Lütfü Türkkan'ın yeğeni ve adamlarının İHA muhabiri Mustafa Uslu'yu acımasızca darp etmesine ilişkin soru sormak isteyen gazeteciler, Akşener'in korumaları tarafından engellendi.

AKŞENER: "(LÜTFÜ TÜRKKAN'IN) ÜZERİNE NASIL GİDEBİLİRİM"
Sabah'ın haberine göre TBMM'de İYİ Parti Grup toplantısı öncesi, gazetecilerin saldırıyla ilgili mikrofon uzattığı Meral Akşener, Lütfü Türkkan'ın "olayın kendisiyle ilgisi olmadığını söylediğini" öne sürerek, "Dolayısıyla bunun üzerine nasıl gidebilirim." ifadelerini kullandı.

AKŞENER: "SORUNA CEVAP VEREMEYECEĞİM"
O sırada Akşener'in korumaları gazetecilere müdahalede bulundu. Gazetecilerin "Niye böyle yapıyorsunuz? Sadece soru sormak istiyoruz." demesi üzerine, Akşener, "Soruya cevap vermeyeceğim." dedi. Basın mensuplarının tepkisi ve şikayeti üzerine Akşener, geri dönmek zorunda kaldı ve özür diledi.

Kameramanlar tepkilerini bir dakika boyunca Lütfü Türkkan'ı çekerek gösterdi

Meclis'teki kameramanlar da İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın yeğeni ve yakınları tarafından öldüresiye dövülmesi nedeniyle, Türkkan'ı sessiz bir eylemle protesto etti.

Kameramanlar, Akşener'in konuşması sırasında, karşısına geçtikleri Lütfü Türkkan'ı bir dakika boyunca sabit şekilde görüntüleyerek tepkilerini dile getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN