İngiliz Reuters yine algı peşinde! Türkiye'deki normalleşme sürecini bu fotoğrafla servis ettiler!

Her fırsatta Türkiye üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkan İngiliz Reuters skandallarına bir yenisini daha ekledi. Son olarak NATO Zirvesi’nde Başkan Erdoğan ve Biden’ın fotoğrafı üzerinden provokasyon yapan Reuters, bu kez de normalleşme ile ilgili ele aldığı haberlerde resimlerle algı yaptı.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2021, 14:10 Güncelleme 23 Haziran 2021, 14:23
İngiliz Reuters yine algı peşinde! Türkiye’deki normalleşme sürecini bu fotoğrafla servis ettiler!

İÇİNDEKİLER

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, bir kez daha Türkiye hakkında algı oluşturmaya çalıştı.

Fransa'da koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin gevşetildiğini aktaran Reuters, turistlerin Paris'e döndüğünü belirtirken, başkent genelinden görüntülere yer verdi.

BÖYLE SERVİS ETTİLER
Tur botundaki Amerikalı Oscar Galeas ve Stephany Novoa çiftinin, pandemi nedeniyle yarıda kalan balayılarını Paris'te tamamladığı belirtildi.

Reuters Almanya, İrlanda gibi Avrupa ülkelerindeki normalleşme haberlerini duyururken, sokak ve park fotoğrafları kullanırken Türkiye'nin normalleşme kararlarını kepenkleri indirilmiş dükkanların bulunduğu bir fotoğrafla duyurdu.

İngiliz haber ajansı, İngiltere, İrlanda ve Norveç'teki normalleşme tarihlerini ise park, bahçe ve kalabalık insan manzaraları ile duyurdu.

TÜRKİYE HAKKINDA ALGI OPERASYONU
"Türkiye, temmuz ayından itibaren koronavirüs kısıtlamalarını daha da hafifletecek" başlıklı haberde kullanılan fotoğraf dikkati çekti.

Dükkanların kepenklerinin kapalı olduğu görülen fotoğraf ile "Türkiye'de hayat durdu" algısı oluşturulmaya çalışıldı.

Fransa ve Türkiye'nin okurlara aktarılma şeklindeki bariz farklılık, sosyal medyada tepkilerin odağına oturdu.

NATO ZİRVESİ'NDE DE ALGI OPERASYONU YAPMIŞTI
Reuters, 14 Haziran'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde Başkan Erdoğan'ın oturduğu sırada Biden ile selamlaşırken çekilen fotoğraflar üzerinden de algı operasyonu yapmıştı.

CHP YANDAŞI MEDYA VE FETÖ'CÜLER ÇANAK TUTTU
Algı operasyonuna CHP yandaşı Cumhuriyet, Oda TV gibi yayın organlarının yanısıra FETÖ'nün yayın organlarından kronos haber ve firari FETÖ'cü Emre Uslu da yaptıkları paylaşımla çanak tuttu.

FAHRETTİN ALTUN'DAN TEPKİ
Provokasyona sert tepki gösteren İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaşımında, "Başkan Erdoğan bugün NATO zirvesinde Biden ile bir sohbet gerçekleştirdi. İki lider, ikili ve bölgesel meseleleri görüşmek üzere kısa süre sonra tekrar bir araya gelecek." ifadelerine yer verdi.