Erdoğan Biden görüşmesi ne zaman? Erdoğan Biden görüşmesinde ne konuşulacak?

Erdoğan Biden görüşmesi ne zaman? Türkiye'nin merakla beklediği Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinin ne zaman yapılacağı araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi için Brüksel'e gitmeden önce havalimanında konuştu ve Biden'la görüşeceği konulara değindi.

Giriş Tarihi 13 Haziran 2021, 20:42 Güncelleme 13 Haziran 2021, 20:42
Erdoğan Biden görüşmesi ne zaman? Erdoğan Biden görüşmesinde ne konuşulacak?

İÇİNDEKİLER

Erdoğan Biden görüşmesi ne zaman? Brüksel'de gerçekleştirilecek kritik görüşmenin detayları belli oldu. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamayla; ABD lideri Joe Biden ile görüşeceği konuların detaylarını anlattı. Bu gelişmenin ardından, Erdoğan Biden görüşmesi ne zaman sorusuna da yanıt aranmaya başlandı.

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİNDE NE KONUŞULACAK?

Cumhurbaşkanı havalimanında bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan konuşmasında, "İttifakın önümüzdeki 10 yıllık yol haritasını belirleyecek NATO 2030 sürecine ilişkin kararların alınacağı önemli bir zirveye iştirak edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Müttefiklerimizle ittifaka verdiğimiz önemin altını bir kez daha çizeceğiz. Biz kendi sınırlarımızı korurken NATO'nun sınırlarını da koruyoruz. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg her zaman olumlu yaklaşımlar içerisinde olmuş bir dostumuzdur" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 olaylarının da gündeme geleceğini ifade ederek, "Biden ile ikili ilişkileri ele alacağız. Görüşme alanımız çok geniş. Zira 24 Nisan bizler için maalesef çok olumsuz bir süreç oldu. Bu yaklaşım bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmemiz doğru değil" şeklinde konuştu.

Savunma sanayiine yönelik masa üstünde kalan konular var. En önemlisi F-35 konusu ABD sözleşmeye uymadı. Patriotlar konusunda ABD sözünde durmamış, bunları geri almış. Biz de malum S-400 konusunda adım attık.

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?

Görüşme, 14 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.