O yaş grubuna aşı müjdesi! Bakan Koca duyurdu: 'Bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz'

Son dakika haberi...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada yeni yaş grubunu duyurdu. Bakan Koca, "Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz." açıklamasında bulundu. Öte yandan,Türkiye genelinde bugün 448 bin kişi Kovid-19 aşı randevusu aldı. Peki, 40 yaş ve üstü aşı randevusu nasıl alınır? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 13 Haziran 2021, 09:11 Güncelleme 13 Haziran 2021, 11:15
O yaş grubuna aşı müjdesi! Bakan Koca duyurdu: ’Bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz’

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmak isteyen 40 yaş ve üstü vatandaşların bugünden itibaren randevu alabileceğini bildirdi.

"AŞIDA 40 YAŞA KADAR İNDİK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşıda 40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz" dedi.

"BUGÜN 448 BİN KİŞİ İÇİN AŞI GÜNÜ"

Kovid-19 ile mücadelede başlatılan toplumsal bağışıklama kapsamında, Türkiye genelinde bugün 448 bin kişi Kovid-19 aşı randevusu aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, Kovid-19 aşılama sayısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Koca, paylaşımında, "Bugün 448 bin kişi için aşı günü." ifadelerini kullandı.

40 YAŞ VE ÜSTÜ AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin. Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz "Üye Ol" seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" seçeneğini tıklayın. Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.



Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirilecek, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak, bu randevunun bilgileri de kısa mesajla iletilecek.



Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirilebilecekKoronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilinecek.