"Araç israfı var" diye Yenikapı'da şov yapan İmamoğlu'nun araçlara yüzde 50 fazla harcadığı ortaya çıktı

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "araç israfı var" diyerek Yenikapı'ya belediye araçlarını doldurup şov yapmış ve israfa son vereceğini iddia etmişti. 2020 yılı harcamaları netleştikçe, Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecindeki kara propagandası da gün yüzüne çıkmaya başladı. Buna göre İBB’nin 2020'deki araç kiralama bedeli, bir yıl öncesine göre tam yüzde 50 arttı.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2021, 10:45 Güncelleme 05 Haziran 2021, 10:58
Araç israfı var diye Yenikapı’da şov yapan İmamoğlu’nun araçlara yüzde 50 fazla harcadığı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi şimdi de araç harcamalarıyla gündemde. CHP'li başkan Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecindeki en büyük vaadi, belediye bünyesindeki araç masraflarını düşürmekti.

Hatta seçimleri kazanmasının hemen ardından Yenikapı'da israf olduğunu iddia ettiği araçları teşhir etmişti. Ancak icraatı tam tersi oldu.


BÜTÇE YÜZDE 50 ARTTI
İBB'nin araç kiralama bütçesi yüzde 50 arttı. Bunda aslan payı İSKİ'de. Ancak uzmanlar, bunun israf olmasında daha çok seçim sürecindeki propagandanın yersiz olduğuna dikkat çekiyor.

Sabah gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran'a göre, yeni İBB yönetimi araç harcamalarını dikkatlerden kaçırmak için farklı yollara da tevessül ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN