SON DAKİKA: KKTC'de işlenen Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Son dakika haberleri... Suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesiyle ilgili verdiği dilekçenin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmasının ardından savcılık dilekçe ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2021, 14:30 Güncelleme 01 Haziran 2021, 15:14
SON DAKİKA: KKTC’de işlenen Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Atilla Peker'in Gazeteci Kutlu Adalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesi ile ilgili verdiği dilekçe İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Başsavcılık yaptığı açıklamada, dilekçe ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BAŞSAVCILIK'TAN FLAŞ AÇIKLAMA
Başsavcılık açıklamasında şunları kaydetti "Atilla Peker adlı şahsın Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderdiği "Gazeteci Kutlu Adalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesi" olayına ilişkin çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve yapılan ilk değerlendirme sonucu iddiaya konu suçlarla ilgili Türk adli makamlarının soruşturma ve kovuşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklı olduğu kanaatine varılması üzerine dilekçe içeriğinde bahsi geçen suç iddialarıyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında cinayet olayının gerçekleştiği KKTC adli makamlarından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin temin edilmesi amacıyla gereken yazışmaların yapılması ve yine ülkemiz dahilinde bulunan muhtemel delillerin temini ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."