İYİ Partili vekil Ümit Dikbayır'dan A Haber muhabirine tehdit!

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı Netanyahu’ya benzeten ve hemen ardından Rize’ye giden İYİ Partili Meral Akşener, vatandaşlardan büyük tepki almıştı. Bu kez de Hatay'ı ziyaret eden Akşener'in akrabası olduğu bilinen İYİ Partili vekil Ümit Dikbayır, bölgede görevini yapan A Haber muhabiri Halil İbrahim Uğur'u tehdit ederek yakasına yapıştı. A Haber Muhabiri Halil İbrahim Uğur, yaşadığı o anları canlı yayında anlattı.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2021, 16:50 Güncelleme 31 Mayıs 2021, 17:41
İYİ Partili vekil Ümit Dikbayır’dan A Haber muhabirine tehdit!

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı Netanyahu'ya benzeten ve hemen ardından Rize'ye giden İYİ Partili Meral Akşener, vatandaşlardan büyük tepki almıştı.

Bu kez de Hatay'ı ziyaret eden Akşener'in akrabası olduğu bilinen İYİ Partili vekil Ümit Dikbayır, bölgede görevini yapan A Haber muhabiri Halil İbrahim Uğur'u tehdit ederek yakasına yapıştı.

A Haber Muhabiri Halil İbrahim Uğur yaşadığı o anları canlı yayında anlattı. Halil İbrahim Uğur, "Tıpkı diğer gazeteci arkadaşlar gibi sabahın erken saatlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ziyaret edeceği ilk durak olan Hatay'ın Kırıkhan ilçesine geldik.

Ancak geldiğimizde bize küçük de olsa sataşmalar vardı. Esnaf ziyaretleri sırasında hem şahsıma hem de kameraman arkadaşıma yönelik saldırılar oldu. Fiziki müdahaleler oldu.

İşte onlardan bir tanesi de maalesef İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır tarafından gerçekleşti. Yine genel başkan yardımcıları da kameraman arkadaşımızın görüntü almasını engelledi" dedi.

Uğur, "Zaman zaman kamerayı tutup önünü kapatmaya çalıştılar. Zaman zaman da tartaklayarak iş yerinin içersinden bizleri çıkarmaya çalıştılar. Bizler de aslında bu tepki üzerine direnmedik, dışarıya çıktık.

Dışarıya çıktığımızda da bizi provoke etmeye çalıştılar. Ancak biz onlara istedikleri malzemeyi vermedik. Çünkü onlar burada Rize'de olduğu gibi olaylar çıkartıp sonrasında da bizleri hedefe koymaya çalıştılar. Ancak bizler Turkuvaz medya çalışanları olarak partilileri özellikle de genel başkan yardımcılarının istediklerini vermedik." ifadelerini kullandı.

"5-6 PARTİLİ ÜZERİME ATLADI"
İşte burada Meral Hanım'a soru sormak istedim, Meral Hanım'a seslendim. Ancak tam o sırada 5-6 partili hemen üzerime atladı ve şuradaki su kanalının içerisine düştüm. Benimle birlikte emniyet güçleri ve patililer de tökezledi. Sonrasında ise bizi hedefe koymaya istediler ama bizler sadece gazetecilik yapmaya çalıştık.

Basın mensuplarına hem poz vermek için ilçeye gelip burada esnaf ziyaretinde bulunan genel başkana sorular sormak istedik. Ama bırakın gündeme ilişkin sorular sormayı burada olduğumuz için de suçlandık.

Burada neden bulunduğumuzu sorgulamak istediler ki zaten genel başkanlar özellikle muhalefet partilerinin genel başkanları, her zaman medyanın yer vermediğinden dolayı şikayet ederler. İşte bizler de bu eksikliği gidermek için, onlara fırsat tanımak için buradaki ziyaretleri sırasında destek vermek istedik. Ancak burada zaman zaman tartaklandık, zaman zaman sözlü hakaretlere maruz kaldık. Zaman zamanda hem kameran arkadaşım Fatih Çakmak'a yönelik hem de şahsıma yönelik itişmeler kakışmalar oldu.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Bey tarafından yakamın tutulması, iteklenmem, yakandam tutulup kalabalığın içerisinden dışarıya çıkartılmam, insanların arasında parmak işareti ile gösterilerek hedef gösterilmek bir siyasetçiye yakışmadı.