Telafi eğitimi ne zaman başlıyor? 2021 MEB telafi eğitimi hangi sınıflara olacak?

Telafi eğitimi ne zaman başlıyor? 2021 MEB telafi eğitiminin ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından sorgulanıyor. 2 Temmuz'da okulların kapanacağı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; yaptığı açıklamalarla eğitimde telafi uygulamalarına hazır olduklarını belirtmişti. Peki telafi eğitimi ne zaman başlıyor? MEB telafi eğitimi hangi sınıflara olacak?

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2021, 11:39 Güncelleme 31 Mayıs 2021, 09:50
Telafi eğitimi ne zaman başlıyor? 2021 MEB telafi eğitimi hangi sınıflara olacak?

İÇİNDEKİLER

MEB telafi eğitimi ne zaman başlıyor? 2021 MEB telafi eğitimi hangi sınıflara olacak? Telafi eğitimin ne zaman başlayacağı öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Telafi eğitimlerine dikkat çeken Bakan Selçuk, büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracaklarını belirtti. Öğrenciler de telafi eğitimi ne zaman başlıyor sorusuna yanıt aramaya başladı.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde telafi uygulamalarının başlayacağını belirtirken "Eğitimde telafi uygulamasına hazırız. Büyük ve kapsamlı bir telafi süreciyle; akademik, sosyal duygusal ve fiziksel alanda olumsuz etkileri ortadan kaldıracağız. Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, binlerce öğrencinin merakla beklediği 'telafi eğitimi' ile ilgili açıklama yaptı. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Selçuk, telafi uygulamasına hazır olduklarını ve büyük, kapsamlı bir telafi süreciyle olumsuz etkileri ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

Twitter hesabı üzerinden "eğitimdetelafibaşlıyor" etiketiyle paylaşım yapan Selçuk, "Haziran ayı itibarıyla başlayacağımız çalışmalar 2021-2022 eğitim yılını da kapsayacak." ifadelerini kullandı.

Okulların 2 Temmuz'a kadar açık olacağını hatırlatan Bakan Selçuk, "Yazın dileyen veliler çocuklarının matematik kampı, kursu ya da yaz okulları ya da televizyondaki destek çalışmaları ve EBA internetteki aktivitelerle desteklenmesi konusunda yüzlerce etkinlik görecekler." diye konuşmuştu.