Son dakika: Türkiye'den katil Esed'e tepki: Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler gayrimeşrudur

Gelen son dakika haberine göre Dışişleri Bakanlığı, "Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2021, 17:58 Güncelleme 26 Mayıs 2021, 19:56
Son dakika: Türkiye’den katil Esed’e tepki: Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler gayrimeşrudur

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı, Suriye rejimi tarafından bugün yapılan seçimlerle ilgili açıklama yaptı.

"REJİM SAMİMİYETSİZ"

Açıklamada, "Suriye rejimi tarafından bugün düzenlenen seçimler halkın hür iradesini yansıtmayan gayrimeşru bir nitelik taşımaktadır. Serbest ve adil olmayan şartlarda tertiplenen söz konusu seçimler, Suriye ihtilafının siyasi çözümüne ilişkin BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararının lafzı ve ruhuyla bağdaşmadığı gibi rejimin siyasi sürece ilişkin samimiyetsiz yaklaşımını da ortaya koymaktadır." ifadesi kullanıldı.

SUNİ MEŞRUİYET

Rejimin, sonucu malum seçimleri öne sürerek suni meşruiyet sağlama girişimlerine izin verilmemesinin ve BM kolaylaştırıcılığında, Suriyelilerin sahipliğinde ve öncülüğünde yürütülen siyasi sürecin kesintisiz devam ettirilmesinin önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, Türkiye'nin bu yöndeki gayretlerini Suriye halkıyla dayanışma içinde kararlılıkla sürdüreceğinin altı çizildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN