Gürsel Tekin: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır ama söyleyemem

Erken seçim diye gece gündüz yok yere yaygara kopartan muhalefet, daha milletin karşısına alnının akıyla bir aday çıkarmaktan aciz. CHP'li Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada "CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Ama onu söyleyemem." dedi.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2021, 16:09 Güncelleme 26 Mayıs 2021, 16:24
Gürsel Tekin: CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hazır ama söyleyemem

İÇİNDEKİLER

İzmir programı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erken seçim çağrısı yapan Tekin, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının hazır olduğunu iddia etti.

"ADAY HAZIR AMA SÖYLEMEM"
CHP'li Tekin, yaptığı açıklamada "2018'de olduğu gibi her partinin kendi adayını gösterme düşüncesi hakim olursa CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hazır. Ama onu söyleyemem. Onu söyleyecek makam genel başkanımızdır. Ama kişisel düşüncemi sorarsanız; Millet İttifakının ittifakla, birinci turda uzlaşarak bir adayla çıkmalarının talep ederim." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN SOK NOKTAYI KOYDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet partilerinin sık sık dile getirdiği erken seçim, halihazırda tartışılırken; konu AK Parti Grup Toplantısı'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi.

Tartışmalara son noktayı, yine Erdoğan koydu.

"DEFALARCA TEKRARLADIK"
Seçimlerin erken yapılmasını isteyenlere seslenen Başkan Erdoğan, "Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık." dedi.

BOŞUNA UĞRAŞMAYIN"
Başkan Erdoğan, "Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'tür." diye de ekledi.

"Türkiye'de sosyal kaos denemeleriyle, terör örgütleriyle, darbe girişimleriyle, ekonomik tuzaklarla başarılamayan değişimin, siyasete müdahaleyle yapılacağını söyleyenler olduğunu hepiniz biliyorsunuz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii, dışarıdan ve içeriden kendilerine verilen gazı fazla kaçırıp 'seçimle veya seçimsiz iktidar' sözü edenleri de unutmamak gerekiyor."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN