40 yaş ve üstü öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler, okul çalışanları için aşı randevusu alma ekranı!

Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Sorusu arama motorlarında aratılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, bugün 40 yaş üzeri tüm öğretmenler ve okul çalışanları için aşı randevusunun açıldığı duyuruldu. Bu noktada vatandaşlar, 40 yaş ve üzeri öğretmenler, okul çalışanları için aşı randevusu almaya çalışıyor. Peki, 40 yaş ve üstü ne zaman aşı olacak? Öğretmenler, okul çalışanları ne zaman aşılanacak? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2021, 19:08 Güncelleme 18 Mayıs 2021, 19:21
40 yaş ve üstü öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler, okul çalışanları için aşı randevusu alma ekranı!

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, bugün 40 yaş üzeri tüm öğretmenler ve okul çalışanları için aşı randevusunun açıldığı duyuruldu. Bu noktada vatandaşlar, 40 yaş ve üzeri öğretmenler, okul çalışanları için aşı randevusu almaya çalışıyor. Peki, 40 yaş ve üstü ne zaman aşı olacak? Öğretmenler, okul çalışanları ne zaman aşılanacak? İşte detaylar!

BAKAN SELÇUK DUYURDU! BUGÜN AÇILDI!

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: "Meslektaşlarımız için öncelikli Kovid-19 aşı uygulaması sürüyor bugün 40 yaş üzeri tüm öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımızın aşı randevuları açıldı"

Bakan Selçuk'un açıklamaları şu şekilde;

Meslektaşlarımız için öncelikli Kovid-19 aşı uygulaması sürüyor. Bugün 40 yaş üzeri tüm öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımızın aşı randevuları açıldı.Şu ana kadar 752 bin 600 mesai arkadaşımız için aşı olma imkânı sağlandı. Randevularınızı e-Nabız'dan alabilirsiniz. Sağlıkla...

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?


MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin. Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz "Üye Ol" seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun.

Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" seçeneğini tıklayın.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirilecek, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek.Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu da oluşturacak, bu randevunun bilgileri de kısa mesajla iletilecek.

Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirilebilecek

.Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilinecek.