Bu hafta kabine toplantısı var mı? Tam kapanma sonrası kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Tam kapanma sonrası vatandaşlarda gözler kabine toplantısına çevrildi. 17 Mayıs tarihinde yasakların kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor. Peki bu hafta kabine toplantısı var mı?

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2021, 10:38 Güncelleme 15 Mayıs 2021, 14:16
Bu hafta kabine toplantısı var mı? Tam kapanma sonrası kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Bu hafta kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Tam kapanma sonrası kabine toplantısının ne zaman yapılacağı gündemde araştırılıyor. 17 Mayıs sabahı saat 05:00'de sona erecek yasakların ardından normalleşme olup olmayacağı sorgulanıyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından alınan kararları ulusa sesleniş konuşmasıyla duyuracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İnşallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" açıklamasının ardından dün Bakan Koca, "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz" mesajını paylaştı.

Tam kapanma öncesi büyükşehirlerden Anadolu'ya gidenlerin geri dönüşleri de endişe yaratıyor. Tam kapanma kararının bitmesiyle tekrar büyükşehirlere dönecek kişiler için önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

OKULLAR, KAFELER VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Türkiye'nin 17 Mayıs sonrası normalleşme planına göre okullar bu yılı uzaktan eğitim ile tamamlayacak, kafeler ve restoranlar saat ve müşteri kotası ile açılacak.

Kademeli açılma süreci içerisinde düğün, nişan, taziye, asker uğurlama gibi organizasyonlara vaka sayılarının daha da düşmesinden sonra izin verilmesi bekleniyor.