Son dakika: Tam kapanmaya saatler kala İstanbul'da trafik kilit! Yoğunluk yüzde 65!

Son dakika haberleri... Tam kapanmaya 6 saat kala İstanbul’da trafik kilitlendi. İBB verilerine göre ise trafik yoğunluğu saat 13.00 itibariyle yüzde 65 olarak ölçüldü. Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma öncesi İstanbul'dan güney illerine akın eden tatilciler İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Bursa kesiminde kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2021, 13:22 Güncelleme 29 Nisan 2021, 16:27
Son dakika: Tam kapanmaya saatler kala İstanbul’da trafik kilit! Yoğunluk yüzde 65!

İÇİNDEKİLER

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararına 6 saat kala D-100 Karayolu'nda trafik yoğunluğu oluştu. İBB verilerine göre ise trafik yoğunluğu saat 13.00 itibariyle yüzde 65 olarak ölçüldü.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararı sonrası İstanbul'un bir çok noktasında sabah saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu oluştu.

29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00'dan, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek olan tam kapanmaya 6 saat kala yoğunluk artmaya devam ediyor.

Kadıköy D-100 Karayolu'nda her iki yönde trafik durma noktasına geldi. Kapanma kararının ardından şehir dışına çıkacak sürücülerin normal günlere nazaran trafikte yoğunluk oluşturduğu gözlemlendi.

İBB'nin trafik verilerine göre ise saat 13.00 itibariyle de yoğunluk yüzde 65 olarak ölçüldü.

İSTANBUL-İZMİR OTOBANI DURMA NOKTASINA GELDİ
Korona virüs tedbirleri kapsamında tam kapanma öncesi İstanbul'dan güney illerine akın eden tatilciler İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Bursa kesiminde kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Trafiğin durma noktasına geldiği otoyoldaki yoğunluk drone ile havadan görüntülendi. Yoğunluğa Otoyol AŞ.'nin plansız yol uygulaması da eklenince sürücüler çileden çıktılar.

17 günlük kısıtlamanın başlamasına saatler kala İstanbul Bursa İzmir Otobanı'nda kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Otobanın Mudanya Kavşağı ile Şehir Hastanesi arasındaki kesiminde yol bakım çalışması da yoğunluğu arttıran başka bir unsur oldu. Buradaki çalışma Bursa şehir merkezinde bir çok noktada trafiğin kilitlenmesine sebep oldu.

Sürücüler bu çalışmanın neden sokağa çıkma kısıtlamasında yapılmadığını sorgularken, gelen tepkiler üzerine bölgedeki trafik 3 şeride çıkarıldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler yol boyu üzerinde belirli alanlarda tedbir alarak trafiğin akışını sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda emniyet şeridini kullanan bazı araçlar durdurularak cezai işlem uygulanıyor.